Flyttstädning

Flyttstädning

Är det dags att flytta? Vi på Qleano är experter på flyttstädning och flytthjälp. Här reder vi ut vad du bör tänka på och vad som gäller när det kommer till flyttstädning.

Vid en flytt ställs det nästan alltid krav på att du som säljare eller hyresgäst ska genomföra en flyttstädning bostaden. Om du bor i en hyresrätt så finns det ofta en skrivning i hyresavtalet om flyttstädning och när du säljer en bostadsrätt eller villa så återfinns ofta kravet om flyttstäd i ditt säljavtal. Det är också vanligt förekommande att flyttstädning omnämns som ett krav i andrahandskontrakt.

Flyttstädning – en nollställning av ytskiktet

Flyttstädning, eller utflyttningsstädning, innebär en nollställning av bostadens ytskikt. Vi har samlat allt du behöver veta om vad som ingår i en flyttstädning här. Oavsett om det handlar om en flyttstädning av en lägenhet eller om du ska utföra en flyttstädning i ett hus så gäller samma checklista. De synliga ytskikten ska rengöras men även vissa dolda detaljer som vitvaror och ugnsplåtar brukar ingå som krav vid flyttstädning.

Om du vill veta mer om vad som ingår i en flyttstädning och kanske vill städa själv så har vi på Qleano tagit fram en heltäckande checklista för flyttstädning. Det är den här checklistan vi och våra anslutna städbolag utgår ifrån när vi genomför flyttstädningar. Notera att denna checklista är framtagen för bostäder som är omöblerade. Om du har en bostad med möbler och behöver utföra en flyttstädning i en möblerad lägenhet tipsar vi istället om vår checklista för visningsstädning. Detta då flyttstädning vid andrahandsuthyrning ofta innebär att möblerna fortfarande finns kvar i lägenheten när städningen utförs.

Flyttstädning av hus eller lägenhet

Flyttstäd är något som ska utföras oavsett bostadstyp eller bostadsform. Du kommer tyvärr inte undan att utföra flyttstädning i bostadsrätt eller flyttstädning i hyresrätt. Tjänsten i sig är dock generisk, dvs. den ser ungefär likadan ut oavsett bostadsform och bostadstyp. Förutom att storleken på bostaden brukar skilja sig mellan hus och lägenhet så finns det oftare biytor som också ska städas när det handlar om flyttstädning av hus. Det kan till exempel handla om att grovstäda ett garage eller en källare.

Flyttstädning dödsbo

Flyttstädning av dödsbo kan dock skilja sig från att flyttstäda en bostadsrätt eller villa. Dels så är det vanligare att boka in en visningsstädning inför en eventuell visning och dels så ser vi att det oftare finns kvar möbler och saker. När vi utför en visningsstädning innan en eventuell flyttstädning så brukar själva utflyttningsstädningen gå snabbare. Detta beror på att vi sedan tidigare då har rengjort eventuella kalkavlagringar och annat ingrott smuts.

En annan sak att tänka på vid utförande av dödsbo flyttstädning är att andra regler för avdrag gäller än vid vanlig flyttstädning. 

Flyttstädning nyproduktion

Målet med flyttstädning av nyproduktionshus är att du som inflyttande part ska komma till en bostad som är just redo för att flyttas in i. Vid en nyproduktion eller ett nybygge ingår städningen som ett moment byggherren eller huvudentreprenören behöver lösa inför slutbesiktningen av bostaden. Bostaden besiktigas även av dig som köpare vid nyckelöverlämning, du kommer då inte bara att besiktiga vitvaror och ytskikt efter eventuella skador utan också efter byggdamm och liknande.

Boka flyttstädning

Om du vill veta mer om hur det går till att boka en flyttstädning eller få en kostnadsfri offert på ditt uppdrag så kan du alltid höra av dig till oss på Qleano. Inom en minut får du en prisuppgift på ditt uppdrag med information om hur det fungerar att boka din flyttstädning eller din flytthjälp via Qleano.

Vill du veta mer om pris på flyttstädning så kan du läsa mer om vad en flyttstädning vanligtvis kostar här!

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.

Fler tjänster

Över 40 000 utförda uppdrag i hela Sverige
Kundrecension - flyttstädning Malin
star star star star star

Bra service, lätta att få tag på och måna om att det skulle bli ett bra jobb. Kan varmt rekommendera!

Kundrecension - flyttstädning Erik
star star star star star

Jag är väldigt nöjd med flytttjänsterna. Snabb offert per mail och smidig bokning.

Kundrecension - Flyttstädning Sofia
star star star star star

Otroligt bra bemötande! Trots sista minuten-förfrågan fixade de städningen med glänsande resultat. Rekommenderas varmt!