Fem steg till en smidig flyttdag

2020-02-06 Fem steg till en smidig flyttdag

Dagen med stort D, rödmarkerad i kalendern, förhoppningsvis inte ångestladdad men nästan alltid stressframkallande. Flyttdagen. Dagen då alla förberedelser och all planering ska kulminera och du äntligen ska genomföra din flytt. Vi guidar dig igenom fem steg till en smidig flyttdag!

Var förberedd

Förberedelser i form av att ha packat, bokat flyttstäd, ordnat med nyckelöverlämning och bokat flytthjälp bortser vi från eftersom att du på flyttdagen förhoppningsvis redan har det ordnat.

Däremot finns det andra, mindre förberedelser du bör ha på plats när du vaknar den där morgonen.

  • Packa en liten väska med saker du behöver under flyttdagen och under första natten i ditt nya hem. Ombyte, tandborste, toalettpapper och kanske en lampa om du inte hunnit installera det i ditt nya boende än. I väskan kan du också förvara värdesaker så som pass och smycken du inte vill riskera ramlar ur någon flyttlåda.
  • Se till att din telefon är laddad och att du bär plagg med fickor så att du inte behöver lägga från dig (och riskera att tappa bort) mobil, plånbok och nycklar.
  • Förbered mat för dagen. Bred mackor, packa frukt och fyll på vattenflaskor. Ett blodsocker i skick är A och O för alla inblandade under flyttdagen.
  • Börja i tid på dagen. Lämna hemmet du flyttar från så tidigt som möjligt på dagen så att du har tid att packa upp vissa nödvändigheter i ditt nya hem innan natten.

Planera dagen

Tar du hjälp av vänner eller flyttfirma kommer dagen att flytta på bättre om du har den planerad. Tänk ut när ni behöver börja, när ni ska ha lunchpaus, vem som ska göra vad och ungefär när ni kommer att vara klara. Hör gärna av dig till ditt flytt-team i förväg och berätta hur dagen kommer att vara upplagd. Glöm inte att ladda på med vatten och nötter/godis till alla för att hålla energinivån positiv.

Packa smart

Tar du hjälp av en flyttfirma under flyttdagen behöver du inte fundera över detta, men planerar du att packa flyttbilen själv gäller det att lasta smart. Tänk på hur det kommer vara när du anländer till din nya bostad, vad vill du bära in först?

  • Börja med de största möblerna, exempelvis soffor.
  • Placera flyttlådorna som hör till samma rum bredvid varandra. Ställ exempelvis alla lådor markerade med ”kök” i en klunga.
  • Lådorna du lastar in sist ska alltså vara de du vill ställa in först i ditt nya hem. Ligger sovrummet längst in på övervåningen? Då ska kanske sovrumslådorna vara ytterst.

Var försäkrad

Kolla upp hur du är försäkrad under själva flyttdagen. Många flyttfirmor, om du tar hjälp av en sådan, bistår med försäkring för saker som går sönder eller skadas under flytten. Men flyttfirmans försäkring täcker inte allt. Prata med försäkringsbolaget för boendet du lämnar samt bolaget du väljer för ditt nya boende för att vara säker på att någon har din rygg under själva flyttdagen.

Ta det lugnt

Lättare sagt än gjort, vi vet. En vanlig bieffekt av att flytta är stresspåslag. Men försök att hålla stämningen lätt och ta många pauser. Tänk också på att lyfta rätt så att att du inte skadar dig: lyft med benen och inte med ryggen.

Stort lycka till med flytten!

allergi-stadning
Flyttbloggen
Allergistädning

Att leva med allergier kan vara en ständig kamp och orsaka obehag. Genom att tillämpa effektiva dammsugning tekniker och vidta…

varstada-tradgarden
Flyttbloggen
Vårstäda trädgården

När vintern ger vika för vårens värme är det dags att ge nytt liv åt din trädgård och förbereda den…

stada-koket
Flyttbloggen
Städa köket

Köket är hemmets hjärta, men det kan också locka till sig smuts, fett och oreda. Att hålla ditt kök gnistrande…

Ta-bort-rost-fran-cykel
Flyttbloggen
Ta bort rost från cykel

Att hålla din cykel i toppskick är viktigt, inte bara för dess utseende utan även för att säkerställa en smidig…

Över 40 000 utförda uppdrag i hela Sverige
Kundrecension - flyttstädning Malin
star star star star star

Bra service, lätta att få tag på och måna om att det skulle bli ett bra jobb. Kan varmt rekommendera!

Kundrecension - Flyttstädning Sofia
star star star star star

Otroligt bra bemötande! Trots sista minuten-förfrågan fixade de städningen med glänsande resultat. Rekommenderas varmt!

Kundrecension - flyttstädning Erik
star star star star star

Jag är väldigt nöjd med flytttjänsterna. Snabb offert per mail och smidig bokning.

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.