Flyttstädning pris

Funderar du på att boka flyttstädning och vill ha ett pris på flyttstäd för din bostad? Med tusentals utförda flyttstädningar varje månad har vi på Qleano stenkoll på vad som är ett rimligt pris på flyttstädning. I den här artikeln hittar du du nyttig och bra information om vad som är en skälig kostnad för flyttstäd.

Vad kostar flyttstädning?

Hur mycket en flyttstädning kostar är en fråga vi får ofta. Även om vi förstår att pris för flyttstädning är en viktig faktor för dig så är det viktigt att du även tar hänsyn till andra faktorer när du funderar över frågan hur mycket kostar flyttstäd. Några saker att fundera på är om bolaget är lätt att nå, finns det en kundtjänst? Hur ser kvalitén ut på utförda uppdrag? Hur jobbar bolaget med socialt ansvar och arbetsförhållanden? Med det sagt kan vi nu kika närmare på vad du har att förvänta dig när du får in pris på flyttstädning i lägenhet eller pris på flyttstädning för en villa.

Priset för flyttstädning påverkas av en rad olika faktorer, bland annat dessa:

  • – Bostadens storlek och eventuella biytor
  • – Bostadens skick
  • – Vilken ort du bor på
  • – När du vill ha flyttstädningen utförd och när den ska vara klar

Priset för flyttstädning varierar från bostad till bostad. Generellt så brukar din kostnad för flyttstädning baseras på bostadens storlek. Det är inte ovanligt att det finns en minimidebitering för flyttstädsuppdrag. Detta beror på att det kan ta ungefär lika lång tid att städa en lägenhet på 35-40 kvm som det tar att städa en lägenhet på 50 kvm. Det som tar tid är ofta kök och badrum, resterande rum kan gå relativt snabbt då lägenheter i det storleksintervallet ofta har ett badrum, ett kök och ungefär lika många fönster. Därför kan det ibland leda till du får ett lägre kvadratmeterpris för flyttstädning av en villa än vad kvadratmeterpriset blir för en flyttstädning av en lägenhet.

Vanligast är att du får ett pris på flyttstädning per kvm. Det går också att få en offert där städbolaget satt ett pris på flyttstädning per timme. Om du vill ha flyttstädning under en helg så är det också vanligt med ett helgtillägg för att täcka personalens OB-löner.

Få ditt pris direkt.

Prisexempel för flyttstädning

Rum Storlek Pris efter rut-avdrag
1-2 RoK 0-50 m2 1771 kr – 2733 kr 
3 RoK 50-70 m2 1771 kr – 3493 kr
4 RoK 70-100 m2 2391 kr – 4753 kr

 

 


Ovanstående är ett prisexempel uträknat på en mellanstor stad i Sverige. Notera att slutpriset skiljer sig beroende på vilken stad du bor i, om du vill lägga till biytor osv. 

Flyttstädning pris per kvm

Oavsett om du vill ha pris på flyttstädning av lägenhet eller pris på flyttstädning av villa så kommer ditt flyttstädspris att baseras på hur många kvadratmeter bostaden är och vart den ligger.

Vi på Qleano utgår från flyttstädningspriser per kvm. Dessa rör sig ofta mellan 30-36 kr per kvadratmeter efter Rut-avdraget, beroende på vart i Sverige du bor. Till grundpriset tillkommer sedan eventuella biytor, dessa kan vara:

  • – Garage
  • – Inglasad balkong
  • – Grovkällare

Eftersom varje flyttstädning är unik jobbar vi därför inte med en fast flyttstädningsprislista.

Rut-avdrag flyttstädning 

Om du varit boende i bostaden som ska flyttstädas så har du även rätt att använda Rut-avdraget för flyttstädning. Detta innebär att du bara betalar halva arbetskostnaden. Vad kostar flyttstäd utan rätt till Rut-avdraget? Ungefär det dubbla. När vi ändå är inne på ämnet skatter så har vi i ett annat inlägg som du kan läsa tagit upp om flyttstädningen är en avdragsgill kostnad eller ej vid en bostadsförsäljning

Om du vill veta vad din flyttstädningsoffert landar på och vad priset på flyttstädning för din villa eller bostadsrätt skulle bli, då kan du enkelt få ett pris av oss på Qleano. Fyll bara i offertformuläret så återkommer vi inom några minuter med ett prisförslag.

Offert flyttstädning

Kostnaden för flyttstädning kan som tidigare nämnt komma att skilja sig bland annat beroende på när du vill ha hjälp och vart du bor. Det finns även regionala skillnader, där ett visst bostadsområde med till exempel gamla fönster med spröjs tar längre tid att städa och fönsterputsa än nybyggda lägenhetshus med lättstädade ytor. När du tar hem en flyttstädsoffert ska du inte bara kolla på kvadratmeterpriset. Gå igenom checklistan så att allt ingår i städningen och se över garantivillkoren. Det händer att städningen inte alltid går igenom en första städbesiktning. Det är då viktigt att städbolaget snabbt kan komma tillbaka och åtgärda eventuella städmissar.

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.

Våra tjänster

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.