Så väljer du rätt flytthjälp

2019-03-22 Så väljer du rätt flytthjälp

Bespara din rygg från ryggskott och ditt humör från ett mentalt sammanbrott genom att ta hjälp under flytten. Är du ett litet hushåll kanske det räcker med att muta kompisarna med pizza i utbyte mot en halv dags bärhjälp – men bor du stort och ska flytta långt kan det vara en god idé att anlita en flyttfirma för en trygg och smidig flyttdag. Precis som med allt annat kring flytten är det mycket att hålla koll på när du väljer flyttfirma. Här ger vi tips och råd inför ditt val av flyttfirma! 

Framförhållning

Börja gärna göra efterforskningar och ta offerter från olika firmor redan ett par månader innan flytten. Du behöver boka flyttfirma cirka 30 dagar innan flyttdagen för att försäkra dig om att de är tillgängliga under din planerade flyttdag.

Hitta rätt

För att ta reda på vilken flyttfirma du ska anlita är det säkrast att be vänner och bekanta om rekommendationer. Du kan såklart söka på nätet efter rekommendationer, men kom ihåg att positiva recensioner tyvärr är lätta att fejka. Hittar du en firma som verkar trovärdig, gör en snabb check genom att söka på firmans organisationsnummer på allabolag.se, då får du reda på om bolaget är registrerat.

Försäkring

Seriösa flyttfirmor erbjuder försäkring för dina saker om de skulle gå sönder i flytten. Obs! Håll koll på vilka försäkringar som gäller för vad. Har du själv packat flyttkartongerna själv och något gått sönder på grund av felpackning kanske din hemförsäkring kan gälla. Hör efter med ditt försäkringsbolag!

Flyttkartonger och packning

Många firmor erbjuder flyttkartonger som du får låna under flytten och tiden före och efter. Behöver du hjälp med att packa? En del flyttfirmor erbjuder en så kallad packmästare som packar ihop dina saker. En fördel med att ta hjälp med packningen är att flyttfirmans försäkring då även täcker saker som skadas på grund av packningen. Men idén är ju att packmästaren ska vara proffs på just packning och se till att dina ömtåliga saker inte skadas. Väljer du att packa själv ska kartongerna stå färdigpackade när flyttfirman anländer så att de snabbt och smidigt kan lasta flyttbilen och köra iväg till ditt nya hem.

Pris och avtal

Du har rätt till RUT-avdrag för flytthjälp, vilket gör att en smidig flytt inte behöver kosta en förmögenhet. Hos de flesta flyttfirmor väljer du mellan att betala per timma eller ett fast pris. Vilket du än väljer det viktigt att ha koll på vad som ingår i priset och vad som kan påverka det. Avståndet mellan bostäderna, tillgång till hiss och extra tunga föremål kan vara faktorer som påverkar priset. Genom att upprätta ett skriftligt avtal innan flytten försäkrar du dig om vad som gäller och risken för missförstånd minimeras. Håll också koll på om delar av din flytt inte är RUT-berättigat. Bland annat gäller inte RUT för hyra av flyttbil.

Stort lycka till med flytten!

allergi-stadning
Flyttbloggen
Allergistädning

Att leva med allergier kan vara en ständig kamp och orsaka obehag. Genom att tillämpa effektiva dammsugning tekniker och vidta…

varstada-tradgarden
Flyttbloggen
Vårstäda trädgården

När vintern ger vika för vårens värme är det dags att ge nytt liv åt din trädgård och förbereda den…

stada-koket
Flyttbloggen
Städa köket

Köket är hemmets hjärta, men det kan också locka till sig smuts, fett och oreda. Att hålla ditt kök gnistrande…

Ta-bort-rost-fran-cykel
Flyttbloggen
Ta bort rost från cykel

Att hålla din cykel i toppskick är viktigt, inte bara för dess utseende utan även för att säkerställa en smidig…

Över 40 000 utförda uppdrag i hela Sverige
Kundrecension - flyttstädning Malin
star star star star star

Bra service, lätta att få tag på och måna om att det skulle bli ett bra jobb. Kan varmt rekommendera!

Kundrecension - Flyttstädning Sofia
star star star star star

Otroligt bra bemötande! Trots sista minuten-förfrågan fixade de städningen med glänsande resultat. Rekommenderas varmt!

Kundrecension - flyttstädning Erik
star star star star star

Jag är väldigt nöjd med flytttjänsterna. Snabb offert per mail och smidig bokning.

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.