Packa smart inför flytten

2020-02-16 Packa smart inför flytten

Tänk dig att det är dagen innan flytten. Du åker och köper flyttkartonger och börjar sporadiskt packa dina saker. Snart kommer stressen krypande och du inser att tiden inte räcker till, hur många kompisar som än ställer upp och hur mycket nattsömn ni än skippar.

Tänk dig i stället att alla flyttkartonger står uppställda och markerade, redo för flyttbilen och flytthjälpen som kommer dagen efter. Dagen innan flytten blir en lugn dag då du hinner gå igenom och förbereda det sista. Vilket föredrar du?

Lär dig att packa smart med dessa enkla steg!

Planera din flytt

Att flyttpacka tar tid. Delvis finns det en risk att du fastnar i gamla fotoalbum från din backpack-resa, delvis tar det tid att packa in allt porslin i tidningspapper. Slipp tidspress genom att i god tid före flytten avsätta ett antal dagar till flyttpackningen. Räkna med en dag per rum! Har du inte redan rensat och sålt, skänkt eller slängt saker du inte vill ha med dig till nästa hem kan du behöva mer tid per rum. Bestäm också i vilken ordning du ska packa. Börja med de saker du använder mest sällan, exempelvis det du har i förråd och på vinden.

Införskaffa utrustning

Undvik dömande blickar från flyttfirman genom att inte packa ner ditt hem i ICA-påsar. Försök att packa så mycket som möjligt i flyttkartonger. Utgå från att du behöver en flyttkartong per kvadratmeter när du skaffar kartonger. Bor du på 100 kvadrat behöver du alltså 100 kartonger. Skaffa också bubbelplast, tidningspapper och silkespapper, det kommer att behövas när du packar ömtåliga saker. Med hjälp av snöre kan du fästa ihoprullade mattor och ihopbuntade gardinstänger. Glöm inte tejp, sax och tuschpenna för att kunna tejpa igen och markera dina kartonger. Bonus-tips: Köp ett gäng engångstallrikar och använd som skydd mellan dina porslinstallrikar.

Packa smart

Börja som sagt med att packa det du använder mest sällan. Tänk på att vänta med att packa belysning, badrumsartiklar och städartiklar, eftersom att du kan behöva det in i det sista. Packa tunga saker i botten och lägg lättare saker ovanpå. Packa inte kartongerna för tungt. Ska du exempelvis packa böcker kan du fylla halva lådan med böcker och halva med lätta kläder/kuddar. Slå in ömtåliga saker i silkespapper eller tidningspapper för att undvika skador. Försök att ha så lite utrymme som möjligt över i vare låda. Vaddera överblivna utrymmen med tidningspapper eller klädesplagg – du ska kunna skaka lådan lätt utan att innehållet rör sig för mycket.

Strukturera

Markera varje låda, på alla fyra sidor, med vad den innehåller och till vilket rum i ditt nya hem den ska. Vill du ta det steget längre kan du färgkoda genom att välja en färg per rum och markera varje kartong med den färgen. Vill du ta det till extrema nivåer kan du skriva ut en planritning över ditt nya hem där rummen/förråden/källare är markerade med respektive färg och antal kartonger som ska dit. Det underlättar för alla inblandade under flyttdagen och under uppackningen. Varning för att du kan framstå som lite överdriven när du delar ut färgkodade planritningar till dina kompisar som trodde att de skulle bära ett par lådor och sen få pizza. Packa också ett handbagage med dina viktigaste värdesaker som exempelvis laptop, smycken, värdehandlingar och liknande.

Stort lycka till med flyttpackningen!

Läs mer om flyttstädning

Byte av elavtal vid flytt
Flyttbloggen
Byte av elavtal vid flytt

Bredbands-, försäkrings- och elavtal är bara några av sakerna du behöver hålla pejl på när det är dags att flytta.…

Flyttbloggen
Qleanos städbolag och flyttfirmor

Qleano har anslutna städbolag och flyttfirmor över hela Sverige. Tillsammans med våra anslutna lokala företag kan vi erbjuda flyttstädning och…

Flyttbloggen
Flytta kontor – förberedelser

Förbered din kontorsflytt Att flytta ett helt kontor är väldigt omfattande och det är viktigt att hantera flytten på ett…

Över 40 000 utförda uppdrag i hela Sverige
Kundrecension - flyttstädning Malin
star star star star star

Bra service, lätta att få tag på och måna om att det skulle bli ett bra jobb. Kan varmt rekommendera!

Kundrecension - Flyttstädning Sofia
star star star star star

Otroligt bra bemötande! Trots sista minuten-förfrågan fixade de städningen med glänsande resultat. Rekommenderas varmt!

Kundrecension - flyttstädning Erik
star star star star star

Jag är väldigt nöjd med flytttjänsterna. Snabb offert per mail och smidig bokning.

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.