Köpa bostad utan mäklare

2021-09-21 Köpa bostad utan mäklare

Har du hittat huset eller fritidshuset du drömt om? Har du direktkontakt med säljaren och tänkt köpa hus utan mäklare? I den här artikeln har vi samlat mer information om vad som kan vara bra att tänka på om du ska köpa hus, lägenhet eller fritidshus utan mäklare. Ska du sälja en bostad utan mäklare så kan du lära dig mer här. Det kan finnas flera olika skäl att köpa hus privat utan mäklare och det finns egentligen inga krav på att du måste anlita en mäklare vid en fastighetsaffär. Det finns dock några saker som är viktiga att tänka på om du funderar på att köpa lägenhet, fritidshus eller hus utan en mäklare inblandad.

Att köpa en fastighet privat, oavsett om det handlar om ett fritidshus, hus eller en lägenhet är fullt möjligt. Oavsett om du redan har en kontakt med en privat köpare av din fastighet eller inte så behöver ni komma överens om ett pris för bostaden. Även om en mäklare inte sköter hela fastighetsaffären kan du ta in mäklaren för att värdera bostaden. Du kan använda hemsidor som listar slutpriser på bostäderna för att få en bild över hur prisbilden ser ut. Du kan då kolla upp vad bostäder i samma område sålts för. Du kan även undersöka om det finns andra, likvärdiga, bostäder i området som är till salu just nu och på så sätt få en bra bild över priserna. Kom ihåg att alla objekt är olika och att det kommer finnas skillnad på det objekt du är intresserad av och de andra objekten du jämför med.

När du köper en bostad har du undersökningsplikt. Det finns många viktiga saker att tänka på och saker du behöver undersöka innan du fattar beslut om ett husköp. Vi har samlat delar av den informationen i vår checklista för husköp.

Även om du vill köpa en bostad utan mäklare så kan det vara en god idé att ta hjälp av en jurist eller mäklare för det köpeavtal som ska signeras av din som köpare och av säljaren. Alltså, även om du köper hus privat så är kontraktet väldigt viktigt. Kontraktet reglerar de skyldigheter och rättigheter köparen och säljaren har.

Med det sagt, det finns stora möjligheter och det är fullt möjligt att köpa en bostad, lägenhet, fritidshus eller fastighet privat och utan mäklare. Kom bara ihåg att göra din research ordentligt både gällande pris, fastighetens skick och vilka skyldigheter du har när du ska köpa fastighet utan mäklare.

Läs fler flyttinlägg

allergi-stadning
Flyttbloggen
Allergistädning

Att leva med allergier kan vara en ständig kamp och orsaka obehag. Genom att tillämpa effektiva dammsugning tekniker och vidta…

varstada-tradgarden
Flyttbloggen
Vårstäda trädgården

När vintern ger vika för vårens värme är det dags att ge nytt liv åt din trädgård och förbereda den…

stada-koket
Flyttbloggen
Städa köket

Köket är hemmets hjärta, men det kan också locka till sig smuts, fett och oreda. Att hålla ditt kök gnistrande…

Ta-bort-rost-fran-cykel
Flyttbloggen
Ta bort rost från cykel

Att hålla din cykel i toppskick är viktigt, inte bara för dess utseende utan även för att säkerställa en smidig…

Över 40 000 utförda uppdrag i hela Sverige
Kundrecension - flyttstädning Malin
star star star star star

Bra service, lätta att få tag på och måna om att det skulle bli ett bra jobb. Kan varmt rekommendera!

Kundrecension - Flyttstädning Sofia
star star star star star

Otroligt bra bemötande! Trots sista minuten-förfrågan fixade de städningen med glänsande resultat. Rekommenderas varmt!

Kundrecension - flyttstädning Erik
star star star star star

Jag är väldigt nöjd med flytttjänsterna. Snabb offert per mail och smidig bokning.

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.