Sälja lägenhet

2021-09-21 Sälja Lägenhet

Funderar du på att sälja lägenheten? Eller har du redan bestämd dig för att det är dags att sälja din bostadsrätt? I det här inlägget har vi sammanfattat några viktiga tips och trix inför din lägenhetsförsäljning. Vill du ha ha tips när det är dags att sälja hus? Klicka här.

Bästa tiden att sälja lägenheten

En vanligt återkommande fråga gällande lägenhetsförsäljning är när på året, eller vilken månad, som är den bästa tiden att sälja lägenheten. Beroende på vad för typ av lägenhet du har så kan det finnas tider på året som passar bättre respektive sämre. Exempelvis så kan det vara högre tryck på mindre bostadsrätter i studentorter vid terminsstart, efter sommaren eller efter nyår. Det handlar om att förstå vilken målgrupp som kan tänkas vara intresserad av just din bostadsrätt. Många mäklare brukar råda dig från att inte sälja under sommarmånaderna. Detta leder till att utbudet under sommaren är lägre. En del tycker dock att sommaren är bättre av just denna anledning. När utbudet är mindre minskar också konkurrensen om kunderna. Perioderna när det är flest lägenheter ute till salu är istället april till juni eller augusti och september. Det innebär också att det under dessa månader säljs flest lägenheter. Köparna vet om att det finns flest objekt till salu under dessa perioder och är kanske därför mer aktiva. Samtidigt så har du flest objekt ute under dessa perioder vilket gör att konkurrensen är högre. Summerat så finns det alltså ingen specifik tid som är bäst för att sälja din lägenhet, slutpriserna blir ofta lika bra under hela året.

Hur lång tid tar det att sälja en lägenhet?

Hur lång tid det tar att sälja en lägenhet avgörs av en rad olika faktorer. Hur stark är marknaden för tillfället? Är din lägenhet rätt prissatt? Är bostadsrätten du ska sälja unik på ett sätt som gör att den bara passar en liten målgrupp köpare? Generellt så brukar hela processen ta någon eller ett par månader från och med att du bestämt dig tills dess att du skrivit på papper. Sedan kan det ta ytterligare en eller ett par månader innan du flyttar ut och köparen flyttar in. Om du vill ha en så snabb försäljningsprocess som möjligt så är det en klar fördel att vara förberedd. Finns det en planlösning? Har du en lista över genomförda renoveringar i lägenheten? Har du information om föreningens ekonomi? Genomförda renoveringar? Planerade renoveringar? Avgiftshöjningar?

Tips för att sälja lägenhet

Det finns flera saker du kan göra för att få till en smidig och framgångsrik försäljning av din lägenhet. Börja med att ta in offerter från flera olika mäklare. Förutom att fråga mäklaren om arvodet och vad de tror att de kan sälja lägenheten för, fråga mäklaren om det finns någonting i lägenheten de tycker att du ska fixa till för att höja värdet inför försäljning och vad denna mäklare gör annorlunda jämfört med andra mäklare. Kom ihåg att mäklararvodet alltid är förhandlingsbart. Det kan även vara värt att se över homestyling av lägenheten. I övrigt handlar det om att fräscha upp och rensa lägenheten på prylar och saker. Du kan också ta in en professionell städfirma för att genomföra en visningsstädning om du vill få till den sista finishen inför visningen.

Lycka till med försäljningen av din lägenhet och bostadsrätt!

Läs fler flyttinlägg

allergi-stadning
Flyttbloggen
Allergistädning

Att leva med allergier kan vara en ständig kamp och orsaka obehag. Genom att tillämpa effektiva dammsugning tekniker och vidta…

varstada-tradgarden
Flyttbloggen
Vårstäda trädgården

När vintern ger vika för vårens värme är det dags att ge nytt liv åt din trädgård och förbereda den…

stada-koket
Flyttbloggen
Städa köket

Köket är hemmets hjärta, men det kan också locka till sig smuts, fett och oreda. Att hålla ditt kök gnistrande…

Ta-bort-rost-fran-cykel
Flyttbloggen
Ta bort rost från cykel

Att hålla din cykel i toppskick är viktigt, inte bara för dess utseende utan även för att säkerställa en smidig…

Över 40 000 utförda uppdrag i hela Sverige
Kundrecension - flyttstädning Malin
star star star star star

Bra service, lätta att få tag på och måna om att det skulle bli ett bra jobb. Kan varmt rekommendera!

Kundrecension - Flyttstädning Sofia
star star star star star

Otroligt bra bemötande! Trots sista minuten-förfrågan fixade de städningen med glänsande resultat. Rekommenderas varmt!

Kundrecension - flyttstädning Erik
star star star star star

Jag är väldigt nöjd med flytttjänsterna. Snabb offert per mail och smidig bokning.

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.