Göra rent toaletten

2022-06-13 Rengöra toaletten

Skrubba, skrubba, skrubba. Att ha en ren toalettstol är inte viktigt bara för syns skull. Bakterier trivs bra kring toalettstolen så den är viktig att hålla ren. Det finns många husmorstips på hur du enkelt och effektivt rengör din toalett. Qleanos långa erfarenhet har gett oss några favoriter, nedan delar vi med oss. Och du, använd alltid handskar när du rengör toalettstolen.

Qleano har tio års erfarenhet av städ, inför flytt behöver varken kartonger eller toalettstolar vara ett problem. Vi hjälper dig! Klicka här.  

Ta bort kalk 

Kalk är en vanlig bov i toalettstolen. Ta bort kalk gör du lättast med vanlig vinäger. Sprid cirka 1 dl vinäger i toalettstolen och låt det dra över natten. Skrubba sedan ur med en svamp eller en borste. Avsluta med att spola. 

Även toalettstolens cistern kan drabbas av kalk och behöva rengöras. Kalk i cisternen kan göra att det börjar rinna vatten och toalettstolen kan gå sönder.  För att rengöra cisternen behöver du komma åt de olika delarna i den. Lyft upp delarna var för sig och rengör dem under rinnande vatten. Cisternens delar är känsliga för syra så använd medel avsett för cisternen om inte vattnet räcker till. Rengör toalettstolen regelbundet för att underlätta rengöring. 

Rengör kanter och krök i toaletten

På botten av din toalett sitter toalettkröken. Böjen mellan toalettstol och avloppsrör. Här är det lätt att smuts lagras och att det blir missfärgningar. Vi vet hur svårt det kan vara att komma åt. Vi vet också hur du löser det, såpa! Spruta sopa i toalettstolen. Gnugga sedan ordentligt med toalettborsten. Du kan behöva ta i och hålla på ett tag. Spola sedan bort skummet. 

Blev det inte helt rent? Låt såpan stå och dra över natten. Morgonen efter skrubbar och spolar du. 

Även kanten där spolvattnet rinner ner kan upplevas svår att rengöra. Häll såpa på en liten svamp eller borste som kommer åt. Skrubba sedan kanten. Är det svårt att komma åt finns särskilda rengöringsmedelsflaskor. Dessa är formade för att komma åt under kanten.

Rengör toalett med maskindiskmedel

Maskindiskmedel är inte bara för diskmaskinen. Det kan även hjälpa dig att rengöra toalettstolen. Lägg en diskmaskinstablett i toalettstolen. Låt den lösas upp. Skrubba sedan med toaborsten. Tada!

Rengör toaletten med bakpulver 

Bakpulver är en återkommande favorit i hemmet. Fukta toalettstolen med ättika eller vatten. Pudra sedan bakpulver på toalettstolen. Vänta några minuter och skrubba sedan stolen. Torka av med en ren trasa.

Rengör toaletten med Coca cola 

Ja du läste rätt! Coca cola är inte bara en dryck. Den kan också vara ett perfekt rengöringsmedel. Häll en burk cola i toalettstolen. Låt den verka i ca 1 tim. Skrubba sedan med toalettborsten. Avsluta med att spola. Klart! 

Har du städfirma och vill veta mer om hur Qleano kan hjälpa dig att få fler kunder och minska på tid och kostnad för administration? Läs mer här

Läs mer

allergi-stadning
Flyttbloggen
Allergistädning

Att leva med allergier kan vara en ständig kamp och orsaka obehag. Genom att tillämpa effektiva dammsugning tekniker och vidta…

varstada-tradgarden
Flyttbloggen
Vårstäda trädgården

När vintern ger vika för vårens värme är det dags att ge nytt liv åt din trädgård och förbereda den…

stada-koket
Flyttbloggen
Städa köket

Köket är hemmets hjärta, men det kan också locka till sig smuts, fett och oreda. Att hålla ditt kök gnistrande…

Ta-bort-rost-fran-cykel
Flyttbloggen
Ta bort rost från cykel

Att hålla din cykel i toppskick är viktigt, inte bara för dess utseende utan även för att säkerställa en smidig…

Över 40 000 utförda uppdrag i hela Sverige
Kundrecension - flyttstädning Malin
star star star star star

Bra service, lätta att få tag på och måna om att det skulle bli ett bra jobb. Kan varmt rekommendera!

Kundrecension - Flyttstädning Sofia
star star star star star

Otroligt bra bemötande! Trots sista minuten-förfrågan fixade de städningen med glänsande resultat. Rekommenderas varmt!

Kundrecension - flyttstädning Erik
star star star star star

Jag är väldigt nöjd med flytttjänsterna. Snabb offert per mail och smidig bokning.

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.