5 tips för att hitta en hyresrätt

2019-09-01 5 tips för att hitta en hyresrätt

Går du runt med flyttankar och är på jakt efter en hyresrätt utan att riktigt veta var du ska börja någonstans? Ta det lugnt, du är inte ensam! Att leta efter en hyresrätt kan vara utmattande, frustrerande och oerhört tidskrävande. Jakten efter ett hyreskontrakt är något som kan kosta både för plånboken och energin. Det finns däremot ett par genvägar som kan hjälpa dig längs vägen och de följer nedan!

Stick ut i mängden

Som svensk medborgare har man lagom inpräntat i blodet. I bostadsmarknaden gäller ofta det motsatta och lite av djungelns lagar är inte helt ovanligt. Det finns många som precis som du, är ute efter ett hyreskontrakt. Inom bostadsköer och intresseanmälningar är det lätt att du ses som ett nummer och inte just den du är – du. Därför kan det vara en bra ide att söka dig fram via sociala medier. Facebook har till exempel väldigt många olika sökgrupper för boende. Där du kan både lägga upp din ansökan och svara på andra människors uthyrningar. Utöver att göra ditt inlägg delningsbart så kan det vara extra fördelaktigt att våga bjuda på dig själv på köpet. En kreativ och intresseväckande presentation kan få dig att sticka ut i mängden i både grupperna och dina vänners flöden. Till exempel kan du skriva en låt om dig själv och din bostadssituation och filma när du sjunger eller göra ett bildkollage när du städar och diskar.  

Ring först

Att ringa och höra sig för med små som större hyresvärdar gör inte enbart att du får ett svar utan också att de får en röst till dig. Ett samtal kan även korta ner processen i väntan på svar och uppdaterar läget för just dig mer svart på vitt.

Sänk kraven

Tack vare Google kan du snabbt och enkelt hitta olika sidor som erbjuder hyreskontrakt. Blocket, Renthia, listan kan göras lång. Desto fler ställen du letar på desto fler möjligheter – såklart! Känner du ändå att inget är vad du är ute efter kanske du får sänka dina krav något. Läge, storlek, planlösning, hyra eller något annat, finns det något du kan vicka på?

Hjälp genom nära och kära

Fråga runt människor i din närhet för att se om det finns nån som känner nån eller vet något om en bostad till dig. Kanske har du en släkting som har oanvända poäng i bostadsköer och kan låta dig ta del av dem. Till exempel har HSB Bospar som går att överföra både till barn och barnbarn.

Tänk utanför boxen

Det är lätt att köra fast i bostadsträsket, med en växande frustration och en känsla av hopplöshet. Har du trampat på länge och det känns som du bara sjunker djupare ner i träsket? Lugn. Kanske har du fler alternativ än vad du tror. Har din arbetsgivare någon företagsbostad eller kan hjälpa dig på något vis? Har du en hyresrätt nu och möjlighet att byta den mot en ny? Har du kontaktat privata hyresvärdar?

Stort lycka till med att hitta din hyresrätt och vi hoppas att du som läsare känner att du fått den hjälp du var ute efter! Psst, nedan följer några extra tips ifall du hittar en hyresrätt. 

  • Skriv alltid kontrakt
  • Våga stå på dig vid eventuellt sämre utförd flyttstädning
  • Betala inte mer än vad din ekonomi klarar av

Vill du läsa mer om hur du hittar en studentbostad så har vi skrivit om det också.

allergi-stadning
Flyttbloggen
Allergistädning

Att leva med allergier kan vara en ständig kamp och orsaka obehag. Genom att tillämpa effektiva dammsugning tekniker och vidta…

varstada-tradgarden
Flyttbloggen
Vårstäda trädgården

När vintern ger vika för vårens värme är det dags att ge nytt liv åt din trädgård och förbereda den…

stada-koket
Flyttbloggen
Städa köket

Köket är hemmets hjärta, men det kan också locka till sig smuts, fett och oreda. Att hålla ditt kök gnistrande…

Ta-bort-rost-fran-cykel
Flyttbloggen
Ta bort rost från cykel

Att hålla din cykel i toppskick är viktigt, inte bara för dess utseende utan även för att säkerställa en smidig…

Över 40 000 utförda uppdrag i hela Sverige
Kundrecension - flyttstädning Malin
star star star star star

Bra service, lätta att få tag på och måna om att det skulle bli ett bra jobb. Kan varmt rekommendera!

Kundrecension - Flyttstädning Sofia
star star star star star

Otroligt bra bemötande! Trots sista minuten-förfrågan fixade de städningen med glänsande resultat. Rekommenderas varmt!

Kundrecension - flyttstädning Erik
star star star star star

Jag är väldigt nöjd med flytttjänsterna. Snabb offert per mail och smidig bokning.

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.