Så får du bort kaffefläckar - Enkla tips

2023-05-12 Ta bort kaffefläckar

Har olyckan varit framme? Om du någonsin har spillt kaffe på dina kläder, möbler eller mattor vet du hur frustrerande det kan kännas. Men faktum är att det är inte så svårt att få bort en kaffefläck som man skulle kunna tro. I den här bloggposten kommer vi att besvara några vanliga frågor om hur man tar bort kaffefläckar samtidigt som du får våra bästa tips på hur du får bort de där envisa fläckarna.

Hur får man bort kaffefläckar?

Kaffefläckar kan vara svåra att få bort, särskilt om de har fått sätta sig under en längre tid. Ju längre en kaffefläck får sitta, desto svårare blir det att få bort den. Därför är det viktigt att agera snabbt när en kaffefläck uppstår. Om du behandlar fläcken omedelbart ökar chansen att få bort den helt och hållet, oavsett vilken metod du väljer att använda. Det finns flera metoder för att ta bort kaffefläckar, och valet av metod beror ofta på vilken yta fläcken hamnat på. 

Hur får man bort kaffefläckar från kläder?

För att tvätta bort kaffefläckar från kläder så kan du börja med att skölja området med kallt vatten. Använd sedan en liten mängd tvättmedel på fläcken och gnugga försiktigt. Skölj igen och upprepa processen vid behov. Om fläcken fortfarande är synlig kan du försöka använda en blandning av vatten och ättika för att lösa upp fläcken ytterligare. Efter behandlingen kan du tvätta plagget som vanligt. Tänk på att koncentrerat tvättmedel kan irritera huden så använd gärna handskar.

Hur tar man bort gamla kaffefläckar på duk?

För att ta bort kaffefläckar på duk, blöt först fläcken med kallt vatten. Använd sedan en blandning av vatten och ättika för att behandla fläcken. Låt blandningen verka på fläcken i några minuter och skölj sedan med kallt vatten. Upprepa processen vid behov tills fläcken är borta. Om det är en gammal kaffefläck som har fått sätta sig kan det vara nödvändigt att upprepa behandlingen flera gånger. Efter att du har behandlat fläcken kan du tvätta duken enligt tvättråden.

Hur tar man bort kaffefläckar på matta eller soffa?

Att ta bort kaffefläckar på en matta eller en soffa är en utmaning, men det är inte omöjligt! Börja med att blöta upp så mycket av kaffet som möjligt med hjälp av en ren trasa. Försök att inte gnugga, eftersom detta kan pressa kaffet djupare in i tyget.

När du har blött upp det mesta av kaffet kan du använda en blandning av vatten och tvål för att behandla fläcken. Applicera blandningen på fläcken och använd en mjuk borste eller trasa för att arbeta in den i tyget. Skölj sedan med kallt vatten och upprepa processen vid behov.

Om fläcken fortfarande är synlig efter att ha använt tvålblandningen så kan du prova att ta bort den med hjälp av bikarbonat. Fukta fläcken om den är torr, strö på bikarbonat och låt det verka i 20-30 minuter. Borsta försiktigt bort bikarbonaten med en mjuk borste eller trasa, gnugga försiktigt med en våt trasa och låt det torka. 

Går kaffefläckar bort i tvätten?

Kaffefläckar går ofta bort i tvätten, men som nämnt ovan så är det viktigt att förbehandla fläcken innan du tvättar plagget.

Det är inte kul när olyckan är framme, men tro det eller ej så är det betydligt lättare att få bort en kaffefläck än man kan tro. Lycka till!

Över 60 000 utförda uppdrag i hela Sverige
Kundrecension - flyttstädning Malin
star star star star star

Bra service, lätta att få tag på och måna om att det skulle bli ett bra jobb. Kan varmt rekommendera!

Kundrecension - Flyttstädning Sofia
star star star star star

Otroligt bra bemötande! Trots sista minuten-förfrågan fixade de städningen med glänsande resultat. Rekommenderas varmt!

Kundrecension - flyttstädning Erik
star star star star star

Jag är väldigt nöjd med flytttjänsterna. Snabb offert per mail och smidig bokning.

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.