Städmaterial för flyttstädning

2020-03-05 Städmaterial för flyttstädning

Hur lång tid en flyttstädning tar är inte bara beroende av hur stor bostaden är eller hur ofta ytskiktet är rengjort. Då även fönsterputsning ingår i vad som kan förväntas av en utflyttningsstädning kan även detta ha stor tidspåverkan. Exempelvis, är det lätt att komma åt på utsidan? Är det tvåglas- eller treglasfönster? Hur ser spröjsen ut? Eventuellt badkar och mängden vitvaror i exempelvis tvättstugan kommer också det göra skillnad i hur lång tid din flyttstädning tar.

Efter att ha utfört över 30 000 flyttstädningar och samarbetat med några av de absolut bästa städteamen i Sverige inom just detta område vågar vi ändå säga att det som har absolut störst påverkan på hur lång tid en flyttstädning behöver ta, förutom storleken på bostaden, är vilken utrustning och städmaterial som används.

Rätt städmedel underlättar vid flyttstädning

Om du använder rätt material och utrustning när du städar hemma kommer du att vara mer skonsam mot ytskiktet och på så vis undvika onödigt slitage eller repor på bänkskivor, induktionshällar eller kromade ytor i badrummet. Städning handlar förvisso mycket om att hålla ytor rena från smuts och damm men också om att underhålla ytorna så att de håller ett bra skick över tid.

När vi tittat på vad som gör våra mest effektiva städteam framgångsrika är professionell utrustning och bra städmaterial några av de största framgångsfaktorerna. Vid en flyttstädning ska exempelvis ugn och ugnsplåtar rengöras. Ibland har det gått flera år sedan dessa rengjordes ordentligt och i de höga temperaturerna som uppstår i ugnen blir smuts både ingrott och inbränt. Beroende på val av städmedel så kan det skilja upp emot två timmar på just detta segment. Bäst är alltid att sköta underhållet och städningen löpande. Detta då det finns tillfällen när inte ens de bästa mirakelmedlen kan rädda smuts som blivit för ingrott.

Även i badrum, där smuts lätt kan bli ingrott i all den fukt som uppstår, finns mycket tid att hämta hem om du använder rätt städmedel och material. Även här finns en risk att inte ens det bästa mirakelmedlet räcker till om det går för lång tid mellan den regelbundna städningen, på grund av att kalk då kan ge bestående skador på duschväggar och badrumsväggar om det inte rengörs regelbundet. Att ha en liten skrapa och skrapa bort vatten när du duschat färdigt kan vara en liten detalj som gör en stor skillnad när det kommer till att hålla ytskiktet i badrummet i bra skick. Många gånger går det dock att få bort det mesta om du bara har, just det, rätt städmaterial att tillgå.

Vi brukar rekommendera dig som ska städa själv att investera i bra städmaterial som inte bara är skonsamt mot ytskiktet i bostaden utan också ger bra effekt vid rengöring. Självklart rekommenderar vi också medel som är Svanenmärkt eller liknande. Miljön är alltid en viktig aspekt att ta hänsyn till. De bästa städmedlen finns inte alltid att köpa i din närmsta livsmedelsbutik utan hittas hos fackhandeln.

allergi-stadning
Flyttbloggen
Allergistädning

Att leva med allergier kan vara en ständig kamp och orsaka obehag. Genom att tillämpa effektiva dammsugning tekniker och vidta…

varstada-tradgarden
Flyttbloggen
Vårstäda trädgården

När vintern ger vika för vårens värme är det dags att ge nytt liv åt din trädgård och förbereda den…

stada-koket
Flyttbloggen
Städa köket

Köket är hemmets hjärta, men det kan också locka till sig smuts, fett och oreda. Att hålla ditt kök gnistrande…

Ta-bort-rost-fran-cykel
Flyttbloggen
Ta bort rost från cykel

Att hålla din cykel i toppskick är viktigt, inte bara för dess utseende utan även för att säkerställa en smidig…

Över 40 000 utförda uppdrag i hela Sverige
Kundrecension - flyttstädning Malin
star star star star star

Bra service, lätta att få tag på och måna om att det skulle bli ett bra jobb. Kan varmt rekommendera!

Kundrecension - Flyttstädning Sofia
star star star star star

Otroligt bra bemötande! Trots sista minuten-förfrågan fixade de städningen med glänsande resultat. Rekommenderas varmt!

Kundrecension - flyttstädning Erik
star star star star star

Jag är väldigt nöjd med flytttjänsterna. Snabb offert per mail och smidig bokning.

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.