Rengöra klinkers

2023-05-23 Rengöra klinkers

Rengöra klinkers

Rengöra klinkers – kanske lättare sagt än gjort? Hur rengör man klinkers i badrummet egentligen? Och ännu viktigare, hur tar du bort envisa kalkfläckar på klinkergolv? Oroa dig inte. Vi har täckt allt och lite till i den här artikeln.

Följ de här enkla stegen 

  1. Förbered ditt rengöringskit. Se till att ha följande rengöringsredskap: en mjuk borste, en svamp, en hink med varmt vatten och ett milt rengöringsmedel. Vid kalkfläckar så se till att ha en sprayflaska med lika delar ättika och vatten redo.

  2. Använd svampen och rengöringsmedlet för att torka av ytan. Glöm inte att rengöra mellan klinkersplattorna i fogarna också. Det är ofta där bakterier och missfärgningar sitter.

  3. Blir fogarna inte helt rena? Här har vi en artikel om hur du kan få rent fogarna på djupet.

  4. Kalkfläckar på klinker? Inget problem! För att ta bort kalk på klinkers så blandar du lika delar vatten och ättika i en sprayflaska. Spraya blandningen på fläckarna och låt den sitta i cirka 10 minuter. Skrubba sedan bort fläckarna med borsten.

Nu kanske du undrar, kan man rengöra klinker med ättika? Svaret är ja! Ättika är ett utmärkt naturligt rengöringsmedel som kan hjälpa till att ta bort kalkfläckar. Men kan ättika skada klinkers? Lyckligtvis, nej. Så länge du använder det sparsamt och sköljer noggrant efteråt, bör ditt klinkergolv vara säkert. Om du är osäker, kolla med tillverkaren av ditt kakel eller en kakelbutik.

Vanliga frågor om hur man rengör klinkers och kakel 

Hur sköter man ett klinkergolv?

Rengör ditt klinkergolv regelbundet med ett milt rengöringsmedel och varmt vatten. Se till att torka upp spill direkt för att undvika fläckar och skador.

Vad tvättar man klinker med?

Du kan tvätta klinker med ett milt rengöringsmedel och varmt vatten. För att rengöra oglaserad klinker, använd ett icke-slipande pulverrengöringsmedel.

Hur får man bort kalk på klinkergolv?

Du kan använda en blandning av lika delar vatten och ättika för att ta bort kalk på klinkers. Spraya blandningen på fläckarna, låt det sitta i cirka 10 minuter, och skrubba sedan bort fläckarna.

Kom ihåg att regelbundet göra rent ditt klinkergolv och att snabbt ta hand om eventuella fläckar. Och om du stöter på en envis kalkfläck? Ingen fara! Du har nu kunskapen att ta itu med den utan problem.

Över 60 000 utförda uppdrag i hela Sverige
Kundrecension - flyttstädning Malin
star star star star star

Bra service, lätta att få tag på och måna om att det skulle bli ett bra jobb. Kan varmt rekommendera!

Kundrecension - Flyttstädning Sofia
star star star star star

Otroligt bra bemötande! Trots sista minuten-förfrågan fixade de städningen med glänsande resultat. Rekommenderas varmt!

Kundrecension - flyttstädning Erik
star star star star star

Jag är väldigt nöjd med flytttjänsterna. Snabb offert per mail och smidig bokning.

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.