Rengöra fogar i badrummet - Så gör du

2023-05-12 Rengöra fogar i badrummet

Stör du dig på de där kakelfogarna som är allt annat än vita? Vi har nog alla stått där i duschen och tänkt att det är dags att ta tag i de där fogarna ändå. Här har vi samlat våra bästa tips på hur du får bort smuts och eventuellt svartmögel eller annan påväxt.

Ska du flyttstäda? Qleano är experter på flyttstädning, vi hjälper dig! Här får du ett prisförslag på 1 minut. 

För att göra rent fogarna i badrummet är det viktigt att vara försiktig med vilka produkter och metoder som används. Det kan vara frestande att använda starka kemikalier, men det är inte alltid det bästa alternativet. Här är några beprövade metoder för att få rent fogar i badrummet:

Rengöra kakelfogar med ättika

Ättika är en naturlig rengöringslösning som kan användas för att rengöra fogar. Blanda en del ättika med en del vatten och använd en tandborste för att skrubba fogarna. Skrubba gärna lite försiktigt, ättika kan vara något frätande.

Tvätta kakelfogar med bikarbonat

Bikarbonat är ett milt rengöringsmedel som kan användas för att rengöra fogar i badrummet. Gör en pasta av bikarbonat och vatten och applicera på fogarna med en tandborste. Skrubba försiktigt och skölj sedan med vatten. Bikarbonat är skonsamt för kakelfogar, så det är låg sannolikhet att det skadar dem.

Använda ångrengöring

Ångrengöring är en utmärkt metod för att göra rent fogar i badrumsgolv. Ångan löser upp smuts och dödar mögel, vilket gör det enkelt att torka bort smuts med en trasa eller svamp.

Använda en specialrengöring för fogar

Det finns flera produkter på marknaden som är speciellt utformade för att rengöra fogar i badrummet. Dessa produkter kan vara mycket effektiva, men följ alltid tillverkarens instruktioner för att undvika skador på fogarna.

Vanliga frågor – Göra rent fogar

Hur får man bort svartmögel i fogar?

Svartmögel kan vara svårt att ta bort och om någon av ovanstående metoder inte fungerar kan du pröva speciell fogrengöring eller blekmedel. Följ instruktionerna på flaska och använd gärna skyddshandskar då dessa medel ofta är starka. 

Kan bikarbonat skada kakelfogar?

Bikarbonat är ett milt rengöringsmedel och anses generellt säkert för kakelfogar. Det är dock viktigt att skölja noggrant efter rengöring för att undvika eventuell skada.

Kan ättika förstöra fogar?

Ättika kan vara något frätande, så använd med försiktighet och i utspädd form när du rengör fogar. Skölj noggrant efter användning för att minimera risken för skador.

Att rengöra fogar i badrummet kan verka som en skrämmande uppgift, men genom att använda några enkla och naturliga metoder kan du snabbt och effektivt få dina fogar att se rena och fräscha ut igen. Kom ihåg att vara försiktig med vilka produkter och metoder du använder för att undvika skador på fogarna. Med de här tipsen i åtanke kommer du snart att ha ett glänsande rent badrum. Lycka till och happy cleaning!

Över 60 000 utförda uppdrag i hela Sverige
Kundrecension - flyttstädning Malin
star star star star star

Bra service, lätta att få tag på och måna om att det skulle bli ett bra jobb. Kan varmt rekommendera!

Kundrecension - Flyttstädning Sofia
star star star star star

Otroligt bra bemötande! Trots sista minuten-förfrågan fixade de städningen med glänsande resultat. Rekommenderas varmt!

Kundrecension - flyttstädning Erik
star star star star star

Jag är väldigt nöjd med flytttjänsterna. Snabb offert per mail och smidig bokning.

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.