Magasineringsguiden

2020-02-14 Magasineringsguiden

Vi har tidigare skrivit om compact living. Det finns dock situationer där det inte längre räcker att vara ytsmart, en gräns där smarta förvaringsmöjligheter i hemmet inte längre räcker till. Kanske är vinden och källaren full, en flytt ligger runt hörnet eller så kanske det är dags att frigöra hemmet från ägodelar som tidigare samlat damm. Det kan vara svårt att göra sig av med möbler eller prylar som inte längre används men har ett sentimentalt värde eller så sparas sakerna för att användas i ett nytt hem efter flytt eller som arv till barn / framtida barn? Att magasinera lösöret eller prylarna kan då vara ett smart alternativ till förvaring.

En fördel med magasinering är att du kan, i din egna takt, flytta möbler och prylar istället för allt i samma svep.

TUMREGEL: Ett förråd på en kvadratmeter motsvarar ungefär 15-20 flyttkartonger och ungefär 8 flyttkartonger täcker en kubikmeter. 

Vad kostar det att hyra ett förråd?

En av de största prispåverkande faktorerna för magasinering handlar om läget. Mellan tummen och pekfingret är priserna lägre utanför stadskärnor. Val av läge bör göras med viss eftertänksamhet, tips är att tänka på hur ofta du är i behov av ägodelen/arna.

Det andra som väger in är de användningsområden du är ute efter, till exempel:

  • Öppet 24/7
  • Storlek på förråd
  • Period att hyra, hur länge
  • Bemanning på kontor och nivå av säkerhet
  • Uppvärmning (tänk på är vad för miljö det du ska förvara kan vistas i. Klarar allt kyla eller krävs det uppvärmning?) 

Slutsumman påverkas också av om du väljer att använda dig av flytthjälp till magasineringen. Transport, bärhjälp, packhjälp är alla tjänster som adderar kostnad.

Försäkring – hur blir det med den?

Se över din hemförsäkring, vad täcker den och hur mycket? Behöver du göra ett tillägg? Det går ofta att lägga till försäkring på månadshyran hos bolaget du hyr förråd av. Det kan vara ett smart alternativ om du är mellan två boenden och för tillfället inte har någon hemförsäkring alls. Var noggrann och jämför vad olika bolag tar och upp till vilket värde försäkringen täcker.

BRA ATT TÄNKA PÅ 

  • Sätt etiketter på flyttkartongerna så slipper du springa runt som en yr höna när du letar efter kartongen med glas till hemmafesten eller studentfirandet. 
  • Strukturera förrådet i ordning efter användning: bäddsoffan borde förslagsvis stå enklare tillgänglig än gamla cd-skivor (ömtåliga ägodelar – ställs högst upp!).
  • Använd både höjd och bredd för maximalt värde av tjänsten.
  • Kom ihåg att spara utrymme för att kunna röra dig inuti förrådsutrymmet utan att behöva lyfta ut saker. 

Om eller när möblerna eller prylarna inte längre får plats i varken hemmet eller i magasineringen så är donation alternativt försäljning en god tanke. Många saker kan användas längre än vad vi tror och kan göra skillnad för klimatet vi idag lever i. Många bäckar små! 

PSST, VISSTE DU ATT…

  • I undersökningen ”Så använder svenskarna” gjord av företaget Myrorna har av de cirka 1 000 svarande 65% svarat att de anser sig äga för mycket prylar (Myrorna, 2018). 
  • I samma undersökning svarar bara 1 av 5 att de rensar sitt förråd minst en gång om året (Myrorna, 2018). 
allergi-stadning
Flyttbloggen
Allergistädning

Att leva med allergier kan vara en ständig kamp och orsaka obehag. Genom att tillämpa effektiva dammsugning tekniker och vidta…

varstada-tradgarden
Flyttbloggen
Vårstäda trädgården

När vintern ger vika för vårens värme är det dags att ge nytt liv åt din trädgård och förbereda den…

stada-koket
Flyttbloggen
Städa köket

Köket är hemmets hjärta, men det kan också locka till sig smuts, fett och oreda. Att hålla ditt kök gnistrande…

Ta-bort-rost-fran-cykel
Flyttbloggen
Ta bort rost från cykel

Att hålla din cykel i toppskick är viktigt, inte bara för dess utseende utan även för att säkerställa en smidig…

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.