Göra rent altan

2023-05-19 Göra rent altan

Göra rent altan – våra bästa knep

Äntligen är våren här och solen skiner på din altan! Men oj, vad smutsig den ser ut efter vinterns härjningar. Ingen fara. Vi har satt ihop en lista med våra bästa knep för att göra rent altan, tvätta trädäcket och få bort alger/mögel. Häng med!

Göra rent altan – enkla och effektiva Metoder

Såpa – en klassisk vän

Kan man rengöra altanen med såpa? Självklart! Såpa är ett fantastiskt och skonsamt rengöringsmedel för att göra rent altan och trädäck. Blanda såpa med varmt vatten och skrubba altanen med en borste. Du kommer bli förvånad över hur rent det blir!

Ättika – syra gör susen

Kan man rengöra altanen med ättika? Ättika är utmärkt för att ta bort envisa fläckar och mögel. Blanda ättika med vatten och spruta på altanen. Låt det verka i 15-20 minuter och skrubba sedan med en borste. Tvätta altan med ättika för bästa resultat!

Högtryckstvätt – kraftfull rengöring

Att rengöra altan med högtryckstvätt kan vara en effektiv metod för att få bort smuts och alger. Men var försiktig! Högtryckstvätt kan skada träytan om du inte använder rätt tryck och munstycke.

Klorin – bra mot missfärgningar

Klorin är mycket ett mycket starkt medel som kan användas mot missfärgningar eller en hårt angripen träyta. Men det är en metod man bör vara försiktig med och gärna pröva på en mindre yta först. Blanda klorin med vatten och applicera på det drabbade området. Låt det verka i 10-15 minuter och skölj sedan noggrant. Innan du använder klorin eller andra starka medel, säkerställ användningen genom att läsa tillverkarens instruktioner.

Vanliga frågor

Hur rengör man bäst en altan?

Det bästa sättet att rengöra en altan beror på altanens material och skicket den är i. Testa någon av våra rekommenderade metoder ovan och anpassa efter dina behov.

Hur ofta bör man göra rent altan?

För att hålla altanen fräsch och förlänga dess livslängd bör du göra rent altan minst en gång om året, helst på våren innan utesäsongen börjar.

Hur får jag bort det gröna på altanen?

Det gröna på altanen är troligtvis alger eller mögel som bildas i samband med att altanen är fuktig under höst och slutet på vintern. För att få bort det kan du pröva: 

  1. Som nämnt tidigare kan ättika med fördel användas på en altan. Blanda ättika och vatten enligt ovan och låt verka innan du skrubbar med en borste. Ättika är som sagt ett effektivt medel för att ta bort gröna beläggningar. 
  2. Det finns speciella rengöringsmedel för att ta bort alger och mögel på marknaden, så kallade tralltvätt. Följ anvisningarna på förpackningen för bästa resultat.

Att göra rent altan behöver inte vara en tidskrävande syssla. Med rätt verktyg och metoder kan du få din altan att skina igen. Så, ta fram såpa, ättika, högtryckstvätten eller klorin och sätt igång med att göra rent altanen. Och kom ihåg, regelbunden rengöring kommer inte bara att göra din altan mer inbjudande för dig och dina gäster, utan också förlänga dess livslängd och skönhet.

Så sätt igång med att göra rent altan, altantvätta eller rengöra trädäcket! Oavsett om du väljer att göra rent altan med såpa, ättika, högtryckstvätt eller klorin, kommer din altan snart att vara redo för soliga dagar, grillkvällar och avkopplande stunder med familj och vänner.

Lycka till med rengöringen och njut av din skinande altan!

Över 60 000 utförda uppdrag i hela Sverige
Kundrecension - flyttstädning Malin
star star star star star

Bra service, lätta att få tag på och måna om att det skulle bli ett bra jobb. Kan varmt rekommendera!

Kundrecension - Flyttstädning Sofia
star star star star star

Otroligt bra bemötande! Trots sista minuten-förfrågan fixade de städningen med glänsande resultat. Rekommenderas varmt!

Kundrecension - flyttstädning Erik
star star star star star

Jag är väldigt nöjd med flytttjänsterna. Snabb offert per mail och smidig bokning.

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.