Regler för flyttstädning

Vilka regler gäller egentligen för flyttstädning? Hur vet du vad som gäller för just din bostad? Med tusentals utförda flyttstädningar varje månad guidar vi dig genom de regler som finns för flyttstädning men också vilka krav som ställs på utförda uppdrag. Vi går också igenom vart du ska vända dig om du inte är nöjd med den flyttstädning som utförts.

Generellt så regleras flyttstädningen antingen genom ditt hyresavtal eller genom det överlåtelseavtal du skriver när du säljer din bostad. Standard är att en flyttstädning ska utföras i samband med att du flyttar. Vissa undantag kan dock ske. Det kan hända att säljare och köpare, eller hyresgäst och hyresvärd, kommer överens om att en flyttstädning inte behöver genomföras om bostaden exempelvis ska helrenoveras efter att du flyttat ut.

Behöver man flyttstäda enligt hyreslagen?

Flyttstädning, eller utflyttningsstädning, är inte lagreglerat i hyreslagen på så sätt att det står i lagen vilka krav som ställs på en flyttstädning eller vad påföljden blir om en sådan inte utförs. Däremot så finns det något som kallas för vårdplikt när du bor i en hyresrätt. Det innebär att du som hyresgäst har en skyldighet att vårda lägenheten medan du bor där. Ofta återfinns det istället för hyresrätten regler och krav i ditt hyresavtal att du som hyresgäst ska flyttstäda bostaden innan du flyttar därifrån.

Är det lag på att genomföra flyttstädning i en bostadsrätt?

Precis som för hyresrätten så är inte flyttstädningen i samband överlåtelse av bostadsrätt eller hus lagreglerad. Däremot återfinns ofta flyttstäd som ett krav som åligger säljaren att utföra inför överlåtelsen i det överlåtelseavtal som skrivs mellan köpare och säljare via mäklaren. En bra standard att utgå ifrån är att all smuts och alla fläckar, utöver det som kommer från ålder och nötning, ska städas bort.

Dålig Flyttstädning

Oavsett om säljaren eller utflyttande hyresgäst valt att städa själva eller ta in en städfirma så är flyttstädningen säljarens ansvar. När du kommer till en bostad med en ej godkänd flyttstädning så ska du ta kontakt med hyresvärden eller säljaren så fort som möjligt. De ska då snarast åtgärda de eventuella städmissar som har gjorts. Exakt vad som är en godkänd och bra flyttstädning kan vara svårt att avgöra då det inte alltid står med i säljavtalet. Bland annat har Mäklarsamfundet gjort vägledande texter om vad som bör omfattas i en flyttstädning. Tumregeln är att flyttstädningen ska vara en total rengöring av bostadens ytor.

Om en tvist skulle uppstå, efter att ni försökt komma överens med säljaren, vid en dålig utförd flyttstädning så kan det vara en idé att i första hand vända sig till mäklaren (bostadsrätt eller hus) eller hyresgästföreningen (hyresrätt). Det finns vissa fall där du som flyttar in i en bostad som är bristfälligt städad och där säljaren vägrar åtgärda saken. Om ni då väljer att ta in en städfirma för att åtgärda missarna kan ni ansöka om betalningsföreläggande via Kronofogden. Kom dock ihåg att alltid dokumentera väl med bilder innan.

Tips inför din flyttstädning

Några tips att tänka på för att undvika klagomål i samband med flyttstädningen är att:

  • Kolla alltid igenom säljavtal eller hyresavtal noga och läs på om vad som gäller för flyttstädningen
  • Anlita alltid en städfirma med tydliga garantier om det blir nedslag vid städbesiktningen. Här kan du läsa mer om besiktning av flyttstädning.
  • Se till så att det finns god tid för att flyttstäda och själv gå igenom bostaden innan överlåtelsen. Flyttmomentet är ofta ett stressigt moment

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.

Våra tjänster

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.