Besiktning av flyttstädning

En utflytt innebär nästan alltid att en flyttstädning ska göras, oavsett om du flyttar från en bostadsrätt, hus eller en hyresrätt. Flyttstädningen är ofta det sista som sker innan du lämnar bostaden till nästkommande boende och målet är att ”nollställa ytskiktet” – alltså göra bostaden helt inflyttningsklar och helt rengjord. När du säljer en bostad brukar det till och med stå i kontraktet att du som säljare har i ansvar att överlämna bostaden i ett städat skick. I och med att målet med städningen är att rengöra ytskiktet så mycket som möjligt så behöver i stort sett alla ytor, öppna som dolda, rengöras. Även ugnsplåtar ska rengöras och fönsterputsning utföras.

Vi har stor erfarenhet av just flyttstädning och har en checklista vi utgår från när vi är ute hos våra kunder. Vår checklista omfattar det du kan förvänta dig av en kvalificerad flyttstädning vilket innebär att vårt paket innehållet det som behövs för att städningen ska gå igenom besiktningen.

Besiktning av flyttstädning i hyresrätt

Vid besiktning av en hyresrätt är det ofta hyresvärden som har i uppdrag att genomföra denna. Hyresvärdar är, enligt vår uppfattning, väldigt duktiga på städbesiktning och därmed också väldigt noggranna. En del hyresvärdar och fastighetsägare har egna krav eller kriterier för flyttstädningen på sina hemsidor, kika där innan du lämnar bostaden för slutbesiktning.

En till sak som är viktig att tänka på är att en del hyresvärdar påför dig en straffavgift om bostaden inte går igenom den första städbesiktningen. Vi har hört talas om situationer där hyresvärden ringt in en annan städfirma, som tagit mycket betalt, och sedan skickat kostnaden vidare till dig som gammal hyresgäst.

Vårt tips är att alltid göra en egen besiktning av bostaden innan dess att hyresvärden kommer dit för att göra sin besiktning. Du kan till exempel använda vår checklista för flyttstädning för att gå igenom varje moment och bocka av dessa som gjorda. Om du anlitar en städfirma kan du gå igenom checklistan tillsammans med städteamet innan de lämnar bostaden så att de kan åtgärda eventuella synpunkter direkt.

Besiktning av flyttstädning i hus och/eller bostadsrätt

Vid en försäljning av flyttstädning i hus och/eller bostadsrätt så är det oftast de inflyttande som genomför besiktningen. En del är väldigt noggranna, drar med fingrar över alla karmar eller kollar bakom vitvaror och skåp medan många endast kollar de synliga ytorna efter damm och smuts.

Vi föreslår att du genomför samma procedur som vid besiktning av hyresrätt. Se till att själv gå igenom bostaden innan du lämnar den. Använd gärna vår checklista för flyttstädning som mall att checka av mot. Lämna kvar checklistan så att nästkommande personer kan se att du genomfört en besiktning.

7 enkla tips för dig att använda dig av vid en besiktning av flyttstädning:

  • Dubbelchecka med fingret runt dörrkarmar och fönsterramar för att se så att det områdena är avtorkade
  • Kika bakom elementen så att det är ordentligt rengjort
  • Göm några mynt eller liknande på olika ställen. Städar man runt dessa, har man missat eller samlar man ihop mynten?
  • Se så att även insidan av skåpen är avtorkade och tvättade
  • Lyft på toasitsen och kolla bakom toalettstolen och se till så att det är grundligt rengjort
  • Lätta på golvbrunnen i duschen och se så att det är rengjort även där
  • Kolla så att fettfläckar är borttagna från vitvaror i köket som spisfläkten och ugnen

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.

Våra tjänster

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.