Flytta till en företagsbostad

2019-09-11 Flytta till en företagsbostad

Har du resfeber inför ännu en jobbresa med nätter på opersonliga hotellrum? Den varma och trygga hemkänslan i en företagsbostad kanske är just den huvudvärkstabletten du är i behov av. Om du har rest med jobbet har du med största sannolikhet någon gång spenderat natten på ett hotell. Vanligtvis erbjuds anställda på resande fot hotellnätter som en förmån. Bonusnätter kan samlas och pengar kan sparas men i det långa loppet kan en företagsbostad vara ett smartare alternativ, varför? Vi tar dig igenom det viktigaste nedan!

Efterforska

Var ute i god tid och framförallt lägg ner tid på att efterforska. Det är mycket som bör jämföras innan valet på just ett specifikt bolag och en specifik bostad görs. Pris, storlek, möjlig period och kanske viktigast av allt – tillgänglighet. 

Utbud

Med Google som din vän kan marknaden för företagsbostäder se ut som en buffé fylld av saftiga erbjudanden. Kom ihåg att vara källkritisk och noggrann i din efterforskning för att inte bli lurad. Ser det för bra ut för att vara sant, är förmodligen fallet så. Ring eller maila för att få en offert men innan det kan det vara rekommenderat att kolla upp bolaget på allabolag först. 

Aktörer

  • Företagsbostäder – Flexibla med hyra av dag, vecka eller månad. Tar helhetsansvar från början till slut. Största aktören på marknaden.
  • Key Relocation – För företag med kontor och anställda i utlandet. Bistår med helhetslösningar för att göra flytten till Sverige så smidig som möjligt.
  • Forenom – Lägenheter, lägenhetshotell och vandrarhem. Erbjuder bostäder i olika ’klasser’ och går enkelt att boka online.

Fördelar

  • Att ett boende har en hemkänsla är a och o för att kunna trivas, slappna av och må bra. En företagsbostad kan ge dig just den möjligheten. Borta bra men hemma bäst som det heter. 
  • Med en god natts sömn och en känsla av trygghet i ryggen har du bättre förutsättningar för ett väl utfört jobb väl på plats. 
  • I snitt billigare än hotell, desto längre en företagsbostad hyrs – desto billigare!

Vad ingår i en Företagsbostad? 

Möbler, el, kundtjänst vid problem och mycket därtill. Som en ”vanlig” bostad egentligen, men med vissa skillnader. Städning och byten av till exempel lakan är bland annat tjänster som kan tilläggas mot en extra kostnad. Tvättmaskin eller tvättstuga finns tillgängligt och visst är det väl skönt att kunna packa lättare? Flyttstädning eller slutstädning (som det även kallas) är inget du som hyresgäst eller företag behöver oroa er för. Städningen ingår och betalas av hyresvärden.

En företagsbostad är en privat bostad som hyrs ut till, som namnet på bostadsformen antyder, företag och dess anställda. Bostaden kommer med möbler och tjänster därtill. Tänk er en mix av ett hotell och en hyresrätt och företagsbostad är resultatet!

Vad ska du tänka på när du flyttar in i en företagsbostad?

  • Läs noga igenom avtal och vad som gäller för olika längd på hyresavtal. 
  • Se till att det som ni efterfrågar ingår, annars – skräddarsy! 

En företagsbostad gör sig mer lönsam desto mer nätter som bokas. Med långa vistelser blir skillnaderna i pris stora medan kortare besök då och då gör sig mindre framträdande. Vi hoppas att du fått svar på dina frågor och att en företagsbostad numer finns på din radar! 

allergi-stadning
Flyttbloggen
Allergistädning

Att leva med allergier kan vara en ständig kamp och orsaka obehag. Genom att tillämpa effektiva dammsugning tekniker och vidta…

varstada-tradgarden
Flyttbloggen
Vårstäda trädgården

När vintern ger vika för vårens värme är det dags att ge nytt liv åt din trädgård och förbereda den…

stada-koket
Flyttbloggen
Städa köket

Köket är hemmets hjärta, men det kan också locka till sig smuts, fett och oreda. Att hålla ditt kök gnistrande…

Ta-bort-rost-fran-cykel
Flyttbloggen
Ta bort rost från cykel

Att hålla din cykel i toppskick är viktigt, inte bara för dess utseende utan även för att säkerställa en smidig…

Över 40 000 utförda uppdrag i hela Sverige
Kundrecension - flyttstädning Malin
star star star star star

Bra service, lätta att få tag på och måna om att det skulle bli ett bra jobb. Kan varmt rekommendera!

Kundrecension - flyttstädning Erik
star star star star star

Jag är väldigt nöjd med flytttjänsterna. Snabb offert per mail och smidig bokning.

Kundrecension - Flyttstädning Sofia
star star star star star

Otroligt bra bemötande! Trots sista minuten-förfrågan fixade de städningen med glänsande resultat. Rekommenderas varmt!

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.