Fem anledningar till att flytta ihop

2019-03-29 Fem anledningar till att flytta ihop

Har ni varit tillsammans ett tag och sover ihop sju nätter i veckan? Har ni ställt tandborstar i varandras badrum och veckohandlar tillsammans? Då kan det vara dags att bli sambos på pappret också. Att flytta ihop kan kännas som ett stort steg och lite läskigt, framförallt om det är första gången du blir sambo. Vi listar fem anledningar till varför ni ska flytta ihop!

1. Bättre välmående

En studie från SCB visar att unga som bor tillsammans med sin partner mår bättre än personer som bor själva. Minskade sömnsvårigheter, minskad oro och minskad ångest kan alltså bli en följd av att flytta ihop med din partner!

2. Bättre ekonomi

Halva hyran. Halva elen. Halva frukost-osten. Ni båda får helt enkelt bättre ekonomi av att flytta ihop och dela på era kostnader. Med lägre kostnader får ni mer pengar över till att göra roliga saker tillsammans. Win-Win! Var dock noga med att redan från början prata igenom er ekonomi för att undvika missförstånd eller konflikter. Ska ni dela alla kostnader rakt av på hälften, eller delar ni upp det procentuellt efter inkomst? Var tydliga mot varandra och hitta er lösning!

3. Mindre hushållsarbete

I den bästa av världar flyter hushållsarbetet naturligt och ni båda bidrar lika mycket. I verkligheten kan hushållsarbetet bli roten till konflikt om ni upplever att fördelningen blir orättvist. Gör därför en uppdelning som fungerar för er. Gillar en av er att tvätta men ogillar att dammsuga – utgå från det när ni bestämmer vem som gör vad, så kommer belastningen att kännas lättare för er båda. Vi har även listat tips på hur du optimerar din flytt.

4. Ni lär känna varandra

När ni bor ihop får ni se alla varandras sidor, både de mest älskvärda och de kanske aningen mer irriterande. Visste du till exempel att din partner förvandlas till hulken om det går mer än två timmar mellan måltiderna? Eller att hen ibland behöver egentid i flera timmar? Samboskapet kan helt enkelt låta er se vad förhållandet går för. Förhoppningsvis stärks ert förhållande och ni kommer varandra ännu närmare!

5. Ni får mer tid tillsammans

När ni flyttar ihop slipper ni planera och resa för att kunna ses. Ni träffas ju varje dag. Dessutom blir vardagliga projekt som att storhandla något ni gör tillsammans, vilket ger er mer tid ihop. Det är dock viktigt att inte börja ta tiden med varandra för givet. Ni är inte roomies som träffas fem minuter innan jobbet på morgonen och i Netflix-soffan på kvällen. Se till att fortsätta dejta varandra även hemma!

Stort lycka till i ert nya liv som sambos! 

allergi-stadning
Flyttbloggen
Allergistädning

Att leva med allergier kan vara en ständig kamp och orsaka obehag. Genom att tillämpa effektiva dammsugning tekniker och vidta…

varstada-tradgarden
Flyttbloggen
Vårstäda trädgården

När vintern ger vika för vårens värme är det dags att ge nytt liv åt din trädgård och förbereda den…

stada-koket
Flyttbloggen
Städa köket

Köket är hemmets hjärta, men det kan också locka till sig smuts, fett och oreda. Att hålla ditt kök gnistrande…

Ta-bort-rost-fran-cykel
Flyttbloggen
Ta bort rost från cykel

Att hålla din cykel i toppskick är viktigt, inte bara för dess utseende utan även för att säkerställa en smidig…

Över 40 000 utförda uppdrag i hela Sverige
Kundrecension - flyttstädning Malin
star star star star star

Bra service, lätta att få tag på och måna om att det skulle bli ett bra jobb. Kan varmt rekommendera!

Kundrecension - Flyttstädning Sofia
star star star star star

Otroligt bra bemötande! Trots sista minuten-förfrågan fixade de städningen med glänsande resultat. Rekommenderas varmt!

Kundrecension - flyttstädning Erik
star star star star star

Jag är väldigt nöjd med flytttjänsterna. Snabb offert per mail och smidig bokning.

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.