Effektivisera tiden på städuppdrag

2022-08-02 Effektivisera tiden på städuppdrag

När man driver ett företag så räknas alla kostnader. Det är alltid viktigt att tänka ekonomiskt för att kunna driva ett företag framåt och skapa lönsamhet i den egna verksamheten. 

Ett sätt att spara tid och därmed pengar är att se till att effektivisera tiden ni spenderar på städuppdrag. Att veta hur man ska gå tillväga är inte självklart. Därför har vi samlat tips kring hur man kan planera och lägga upp ett städuppdrag för att effektivisera tiden på bästa sätt. 

Är du sugen på att få mer information kring att bli underleverantör hos oss? Läs mer här.

Planera tillräcklig med personal på uppdragen.
Är ni för få personal på ett uppdrag leder detta till överbelastad personal, vilket ökar risken för belastningsskador. Ser man till att ha tillräckligt med personal ute på uppdrag samt planerar uppdragen korrekt så blir personalen mindre stressade, glada, och utför ett bra effektivt arbete. Det kan även vara bra att utbilda sin personal för att städningen ska ske så effektivt som möjligt. 

Börja med rätt saker
När man kommer till en bostad är det bra att börja med att lägga på medel där det behövs. Ugnen är ett exempel där medel ofta behöver sitta ett tag och verka innan man kan påbörja rengöring. Applicera detta och under väntetiden kan man städa någonting annat.

Använd er av rätt typ av städprodukter
En städares främsta redskap är de produkter som används. Använder ni produkter av låg kvalitet försvårar det arbetet du utför. Det kommer ta längre tid att genomföra städningen då du måste arbeta på samma ställe under en längre period. 

Tips på ordning:
Vi rekommenderar att ni börjar med det som tar längst tid vilket är kök och badrum. Listan nedan är ett tips på vilken ordning städningen bör göras. Sträva alltid efter att vara minst två personer på varje uppdrag.

  1. Person 1 börjar med kök
  2. Person 2 börjar med badrum
  3. Efter att ni är klara med kök och badrum fortsätt med att torrdamma väggar, tak, dörrkarmar, fönsterkarmar, element osv.
  4. Torka av eluttag, lampknappar, fönsterbrädor, garderober, dörrar, lister osv.
  5. Damsug golven.
  6. Putsa fönster.
  7. Damsug golven en sista gång och moppa därefter.

Lycka till på uppdraget!