Co-living

2020-01-13 Co-living

CO-LIVING

Den första bostaden är ofta den svåraste. Urbaniseringen och den kraftiga ökningen av invånare i våra stora städer har lett till en allt svårare boendesituation för de unga vuxna som till exempel är på väg att byta boende efter avklarade studier. Att bostadsmarknaden kan vara tuff att slå sig in på är ingen hemlighet och allt fler moderna och kreativa lösningar börjar nu komma. En växande trend i Sverige är co-living.

I grund och botten handlar co-living om att bostaden du hyr delar vissa ytor med andra, såsom kök och vardagsrum. Städtjänst och internet är tjänster som ofta ingår i co-living utomlands. Tanken är att co-livingbostäder ska skapa en gemenskap med de andra som bor i samma hus och att ni tillsammans inte bara minskar på klimatavtrycket utan också gemensamt förenklar vardagspusslet med delade sociala ytor.

VEM PASSAR DET? 

Co-living kan vara något som passar:

  • Dig som flyttar till en ny stad där ditt sociala nätverk är noll eller begränsat kan co-living vara en smidig inkörsport till att lära känna människor. Förhoppningsvis delas bostaden med likasinnade människor. 
  • Dig som är på jakt efter ett flexibelt kontrakt kan, förutom att slippa flytta runt på möbler också bo mer prisvärt. Co-living kontrakt är ofta mer flexibla än en vanlig hyresrätt.
  • Dig som söker ett urbant alternativ, i jämförelse med andrahandskontrakt slipper du otryggheten och i jämförelse med kollektiv förmodligen tillgång till större sociala ytor. 
  • Dig som är på väg in i bostadsmarknaden där varken förstahands-, andrahandskontrakt eller bostadsrätter finns tillgängligt som alternativ för dig.

Tidigare har delningsekonomin förändrat hur vi jobbar med kontorskollektiv, co-working och nu kan co-living potentiellt förändra vårt boendemönster. Co-living har benämnts som en blandning av hotell och hyreslägenheter. Det bästa av två världar?

En stor del av trivseln hänger givetvis på att du kommer överens med människorna runtomkring dig och att alla tar gemensamt ansvar för de delade ytorna. Co-living kanske inte tilltalar dig, men när alternativen blir allt mer begränsade kan det vara ett bra mellansteg innan du hittar ditt eget boende. I dagsläget finns ett fåtal bolag i landet som sysslar med co-living, huruvida det är en fluga eller en bostadsform som kommer få större genomslag väntar att se.

PSST, VISSTE DU ATT…..

  • Det land i världen som har den högsta andelen singelhushåll är Sverige (SCB).
allergi-stadning
Flyttbloggen
Allergistädning

Att leva med allergier kan vara en ständig kamp och orsaka obehag. Genom att tillämpa effektiva dammsugning tekniker och vidta…

varstada-tradgarden
Flyttbloggen
Vårstäda trädgården

När vintern ger vika för vårens värme är det dags att ge nytt liv åt din trädgård och förbereda den…

stada-koket
Flyttbloggen
Städa köket

Köket är hemmets hjärta, men det kan också locka till sig smuts, fett och oreda. Att hålla ditt kök gnistrande…

Ta-bort-rost-fran-cykel
Flyttbloggen
Ta bort rost från cykel

Att hålla din cykel i toppskick är viktigt, inte bara för dess utseende utan även för att säkerställa en smidig…

Över 40 000 utförda uppdrag i hela Sverige
Kundrecension - flyttstädning Malin
star star star star star

Bra service, lätta att få tag på och måna om att det skulle bli ett bra jobb. Kan varmt rekommendera!

Kundrecension - Flyttstädning Sofia
star star star star star

Otroligt bra bemötande! Trots sista minuten-förfrågan fixade de städningen med glänsande resultat. Rekommenderas varmt!

Kundrecension - flyttstädning Erik
star star star star star

Jag är väldigt nöjd med flytttjänsterna. Snabb offert per mail och smidig bokning.

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.