Att tänka på inför visning

2023-05-21 Att tänka på inför visning

Att tänka på inför visning 

Att sälja en lägenhet kan vara en utmaning samtidigt som det är en stor och viktig affär. Med rätt förberedelser ökar du dina chanser att göra en lyckad affär. Här kommer våra bästa tips för att förbereda din bostad inför fotografering och visning.

Förbered inför fotografering av lägenheten

 1. Städa noggrant: En välstädad lägenhet ger ett gott intryck. Se till att golven är dammfria och att alla ytor är rena, du kan även anlita en städfirma för en visningsstädning.
 2. Avpersonifiera: Plocka bort personliga saker, som foton och prydnadsföremål för att göra det lättare för potentiella köpare att föreställa sig själva i lägenheten.
 3. Rätt belysning: Tips inför fotografering av lägenhet inkluderar att se till att alla lampor fungerar och att gardinerna är öppna för att släppa in så mycket dagsljus som möjligt.

Homestyling-tips inför visning

 1. Fokusera extra på hallen och vardagsrummet då de rummen ofta är det första spekulanten möts av och därmed skapar sig ett första intryck från.

 2. För att skapa en sammanhållen stil är ett tips att välja en färg att utgå från i stylingen. Har du exempelvis vita väggar men en stor grön soffa kan du arbeta med färgen grön genomgående i alla rum. Styla med gröna handdukar, vaser och kuddar. Har du ingen färg som sticker ut i hemmet, utgå från neutrala färger såsom beige och grå.

 3. Känns bostaden för mörk? Ta hjälp av ljusa textilier som mattor, plädar och gardiner. Det ger en ljusare och mjukare känsla.

 4. Känns bostaden trång och liten? Placera ut speglar runt om i hemmet för att skapa ett större intryck.

 5. För att ”höja taket” kan du placera gardinstänger så högt upp som möjligt, gärna i takhöjd. Gardiner som går ända från taket ner till golvet skapar en känsla av högt i tak. Dra gardinerna så långt åt sidan det går. Du vill inte stjäla naturligt ljus från fönstren!

 6. Satsa på bäddningen: Ta inspiration från valfritt inredningsmagasin eller hotell och skapa en maffig bäddning med vackra sängkläder, överkast och kuddar. Snåla inte på det sistnämnda!

 7. Placera ut växter i bostaden. Det ger ett fräscht och hemtrevligt intryck. Blanda snittblommor och krukväxter, gärna i ton med din valda accentfärg.

 8. Häng fram rena handdukar och ställ fram en snygg handtvål i kök och badrum.

 9. Undvik att använda inredning i rött. Det gör sig inte bra på bild!

 10. Behöver du inspiration? Titta på bostäder liknande din som ligger ute på Hemnet. Kika på hur de har löst stylingen och ta inspiration från vad du tycker fungerar.

Vanliga frågor inför din visning

Vad ska man tänka på inför visning och fotografering av bostaden?

Inför visning och fotografering av bostaden är det viktigt att förbereda bostaden noggrant genom att städa, avpersonifiera, fixa belysningen, styla och skapa en välkomnande atmosfär.

Hur förbereder man bostaden för visning?

För att förbereda bostaden för visning, bör du städa noggrant, styla lägenheten inför visningen, fixa detaljerna och skapa en välkomnande atmosfär.

Att förbereda din bostad inför fotografering och visning kan vara avgörande för att få den såld snabbt och till ett bra pris. Genom att följa våra tips inför visning och fotografering, kan du öka chanserna för en lyckad försäljning. Kom ihåg att städa noggrant, avpersonifiera, fixa belysningen, styla lägenheten och skapa en välkomnande atmosfär för att locka potentiella köpare. Lycka till!

 

Över 60 000 utförda uppdrag i hela Sverige
Kundrecension - flyttstädning Malin
star star star star star

Bra service, lätta att få tag på och måna om att det skulle bli ett bra jobb. Kan varmt rekommendera!

Kundrecension - Flyttstädning Sofia
star star star star star

Otroligt bra bemötande! Trots sista minuten-förfrågan fixade de städningen med glänsande resultat. Rekommenderas varmt!

Kundrecension - flyttstädning Erik
star star star star star

Jag är väldigt nöjd med flytttjänsterna. Snabb offert per mail och smidig bokning.

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.