Vad ska jag tänka på när jag köper flyttlådor ?

2022-07-13 Allt du behöver veta om flyttlådor

Har du köpt flyttlådor så vet du att det finns en rad olika där ute. Men vilka är egentligen de bästa flyttlådorna? Hur ska en bra flyttlåda vara? Kanske viktigast av allt, hur många flyttlådor behöver man? Qleano har över tio års erfarenhet av flytt. Här svarar vi på dina funderingar om flyttlådor. 

Vill du slippa bära flyttkartonger och flyttstäda? Överlåt det till Qleanos erfarna experter. Få ett prisförslag redan nu!   

Hur många flyttlådor behöver man? 

Hur många flyttkartonger som behövs för just din flytt är alltid klurigt att beräkna. I regel kan man räkna att det behövs 0,8 lådor för en kvadratmeter, dvs 80 st för 100 kvadratmeter. 

Ett bra tips är att göra en översikt över vad som ska packas ner i kartongerna. På så sätt kan du få en bild av hur mycket och vilket typ av saker som ska packas ner. Det kan hjälpa dig att beräkna antalet flyttlådor. 

Olika typer av flyttlådor

Det finns en rad olika storlekar och mått på flyttlådor. De flesta flyttlådor är av kartong och har därför en begränsad livslängd. 

Det finns både stora och små flyttkartonger. Vanligtvis i måtten 40, 75 och 80 L och är runt 50×30 cm. Vilket mått som passar dig bäst är en smaksak och beror på vad du packar. Vi rekommenderar att ha några olika storlekar för att kunna variera. Tänk på att en större flyttlåda lätt lastas med mycket saker och därför blir för tung. 

Ska du frakta tunga saker eller vill kunna återanvända din flyttkartong? Satsa då på en extra stark flyttkartong. 

Packa flyttlådorna 

Tavlor, glas och kristallkronor. Det är mycket som ska packas ner vid en flytt. Även dessa känsliga grejer går att packa i flyttlådor. 

För att packa glas finns särskilda insatser som skyddar glasen under flytten. Du kan även linda in glasen i emballage och lägga de i en flyttlåda. Kom ihåg att märka lådan! 

Mindre tavlor får ofta plats i flyttlådan. Packa gärna in den i emballage för att de inte ska ta skada. Ett tips är att skydda tavlor med filtar och täcken som ska med i flytten. Skydda större tavlor som inte får plats i en kartong med emballage. Om du har särskilt värdefulla föremål rekommenderas alltid att du tar med dessa i egen bil.

Så till den ömtåliga kristallkronan. Den behöver skyddas så se till att ha något att emballera med. Bubbelplast/skumfolie eller filtar/täcken funkar bra. Använd en flyttkartong som är större än kronan. Gärna en extra tjock låda om lampan är tung. Ta bort alla avtagbara bitar från kronan och packa dem separat. Slå in eventuella vassa kanter på kronan med bubbelplast. Täck botten av kartongen med ditt emballage. Ställ försiktigt ner kristallkronan i kartongen och fyll tom yta med emballage. Märk lådan med ömtåligt innehåll. 

Läs mer

allergi-stadning
Flyttbloggen
Allergistädning

Att leva med allergier kan vara en ständig kamp och orsaka obehag. Genom att tillämpa effektiva dammsugning tekniker och vidta…

varstada-tradgarden
Flyttbloggen
Vårstäda trädgården

När vintern ger vika för vårens värme är det dags att ge nytt liv åt din trädgård och förbereda den…

stada-koket
Flyttbloggen
Städa köket

Köket är hemmets hjärta, men det kan också locka till sig smuts, fett och oreda. Att hålla ditt kök gnistrande…

Ta-bort-rost-fran-cykel
Flyttbloggen
Ta bort rost från cykel

Att hålla din cykel i toppskick är viktigt, inte bara för dess utseende utan även för att säkerställa en smidig…

Över 40 000 utförda uppdrag i hela Sverige
Kundrecension - flyttstädning Malin
star star star star star

Bra service, lätta att få tag på och måna om att det skulle bli ett bra jobb. Kan varmt rekommendera!

Kundrecension - Flyttstädning Sofia
star star star star star

Otroligt bra bemötande! Trots sista minuten-förfrågan fixade de städningen med glänsande resultat. Rekommenderas varmt!

Kundrecension - flyttstädning Erik
star star star star star

Jag är väldigt nöjd med flytttjänsterna. Snabb offert per mail och smidig bokning.

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.