7 tips inför din flyttstädning

2019-03-24 7 tips inför din flyttstädning

Att göra en flyttstädning är inte samma sak som storstädningen du gör på helgen. Det räcker inte med att dammsuga och våttorka, nu ska boendet återställas för de nya ägarna. Att flyttstäda är svårt och tar ofta längre tid än vad man tror. Genom att anlita en städfirma till att genomföra flyttstädningen får du ett garanterat proffsigt resultat, och slipper lägga tid på det under flyttkaoset. Dessutom får du RUT-avdrag för flyttstäd, så det behöver inte bli en dyr historia. Det finns dock ett par saker du kan förbereda själv för att flyttstädningen ska gå så smidigt till som möjligt. 

1. Allt ska bort

Flyttkartonger, möbler och prylar i skåp och lådor ska vara bortplockade innan städfirman kan börja arbeta. Detta gäller för alla rum, förråd, vind, källare, garage, balkong och även trädgården. Med andra ord ska flyttlasset ha gått innan flyttstädningen kan genomföras.

2. Boka i rätt tid

Flyttstädningen ska alltså ske efter att flyttlasset har gått, men inom 2-5 dagar innan nycklarna överlämnas till de nya ägarna. Detta beror på att det kan hända att de nya ägarna är missnöjda med städningen. Många städfirmor har 10 dagars garanti och åtgärdar då de nya ägarnas klagomål, förutsatt att klagomålen går fram inom garantitiden.

3. Det sitter i väggarna

Väggarna i ditt hem ska återställas för de nya ägarna. Plocka därför bort alla klistermärken, tavelkrokar och spikar. Finns det hål i väggarna ska dessa spacklas igen. Kom ihåg att göra detta ett par dagar innan flyttstädningen, så att spackelmassan hinner torka. På vissa mindre hål räcker det med att sudda en vita-tavlan-krita över för att fylla igen hålet. Förutsatt att väggen – och kritan – har samma färg.

4Förbered vitvarorna

Kylskåp, ugn, tvättmaskin, torktumlare och andra vitvaror ska du dra fram om du vill att städfirman städar bakom dessa. Vill du att firman ska rengöra mellan glasskivorna i din ugn? Montera då ner glaset innan de kommer. Har du en front på badkaret? Ta bort den också, så att städpersonalen kommer till. Se också gärna till att ha avfrostat kyl och frys också innan städningen påbörjas!

5. Förbered möblerna

Städfirman kommer inte att flytta på möbler som står kvar i lägenheten. Detta beror på att de inte vill riskera att skada golven (eller möblerna för den delen). Kommer du att lämna kvar köksön? Låt din städfirma veta vilka möbler som finns i hemmet så att de kan planera städningen.

6. Rengör belysningen

Finns det taklampor kvar i hemmet kommer städfirman enbart att städa dessa ytligt. Åter igen beror det på att de inte vill riskera att förstöra eller skada något i bostaden. Gör därför själv en lite grundligare städning av belysningen som du lämnar kvar till de nya ägarna, redan innan städpersonalen kommer. Du vill inte dra in stegar och städutrustning i den deluxe-nystädade bostaden.

7. Informera

Finns det något i hemmet som är trasigt eller ömtåligt? Låt städfirman veta! Fundera igenom vad som kan vara viktigt att veta för någon som ska studera varje millimeter av ditt hem och inte vill skada något, och såklart inte bli skadad själv.

Kostnadsfri offert på flyttstädning

allergi-stadning
Flyttbloggen
Allergistädning

Att leva med allergier kan vara en ständig kamp och orsaka obehag. Genom att tillämpa effektiva dammsugning tekniker och vidta…

varstada-tradgarden
Flyttbloggen
Vårstäda trädgården

När vintern ger vika för vårens värme är det dags att ge nytt liv åt din trädgård och förbereda den…

stada-koket
Flyttbloggen
Städa köket

Köket är hemmets hjärta, men det kan också locka till sig smuts, fett och oreda. Att hålla ditt kök gnistrande…

Ta-bort-rost-fran-cykel
Flyttbloggen
Ta bort rost från cykel

Att hålla din cykel i toppskick är viktigt, inte bara för dess utseende utan även för att säkerställa en smidig…

Över 40 000 utförda uppdrag i hela Sverige
Kundrecension - flyttstädning Malin
star star star star star

Bra service, lätta att få tag på och måna om att det skulle bli ett bra jobb. Kan varmt rekommendera!

Kundrecension - Flyttstädning Sofia
star star star star star

Otroligt bra bemötande! Trots sista minuten-förfrågan fixade de städningen med glänsande resultat. Rekommenderas varmt!

Kundrecension - flyttstädning Erik
star star star star star

Jag är väldigt nöjd med flytttjänsterna. Snabb offert per mail och smidig bokning.

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.