STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Vill du veta mer? Anmäl intresse!

Starta städfirma

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Vill du veta mer? Anmäl intresse!
Typ av tjänst Flyttstädning Flytthjälp
2021-10-21 Starta städfirma

Går du i tankarna att starta en egen städfirma? I det här inlägget har vi samlat tips och trix för dig som antingen funderar på eller är i uppstartsfasen av ett städbolag.

Kom igång med din städfirma

Många som startar städbolag har tidigare erfarenhet av att jobba i eller med branschen. Att ha tidigare städerfarenhet är absolut inte ett måste men kan vara en klar fördel. Genom att ha arbetat med städning så får du med dig erfarenhet av processer, kundkontakt, utrustning och schemaläggning.

För att komma igång med din städfirma finns det några saker att du behöver göra

  • Starta ett företag. Välj om du vill driva din firma som en Enskild firma, Aktiebolag eller någon annan företagsform.
  • Ta kontakt med en bank och starta ett företagskonto.
  • Momsregistrera ditt företag.
  • Om du ska ha anställda behöver du registrera ditt företag som arbetsgivare.
  • Se till att skaffa en bra försäkring.
  • Införskaffa de verktyg och det material du behöver ha för att komma igång.
  • Ta kontakt med en certifierad redovisningsbyrå om du vill ha hjälp med företagets bokföring.

På verksamt.se hanteras en stor del av din företagsstart. Där finns även mycket information när du ska välja företagsform eller hur du går tillväga för att momsregistrera ditt bolag.

Skaffa kunder till ditt städbolag

Att skaffa kunder till sitt företag är en av de viktigaste sakerna du gör. Det finns många olika sätt att skaffa kunder på till ditt städbolag. Du kan annonsera digital, i tidningar, radio eller marknadsföra ditt företag via sociala medier. Vi på Qleano är ett företag specialiserat på att hjälpa seriösa städföretag med att få in nya kunder. Genom att ansluta ditt städföretag till oss på Qleano får du ta del av bokningsförfrågningar gällande bland annat flyttstädning, byggstädning och visningsstädning. Du tar ingen risk och tackar endast ja till de uppdrag du vill och kan utföra. Priset för uppdragen är förhandlade sedan innan, vilket minskar administrationen för dig som företagare när en förfrågan väl kommer.

Prissätt dina städtjänster

Att sätta rätt pris på dina städtjänster är viktigt för att få din städfirma lönsam. Tänk på att inte sätta ditt pris endast baserat på de kostnader du har för ditt företag idag. Det är svårt att höja priser mot befintliga kunder. De priser du tar ut mot kund ska även täcka materialkostnader, bilkostnader, anställdas lönekostnader och eventuellt ett kontor.

Det är också viktigt att undersöka vad dina konkurrenter tar för sina tjänster. Olika orter i Sverige har olika snittpriser på städtjänster.

När du sätter ditt pris mot kund så är det vanligt att kommunicera vad det kommer kosta kunden efter Rut-avdraget. Var noga med att vara tydlig om priset är före eller efter Rut mot dina kunder.

Få hjälp och tips när du startar städfirma

När du startar ett nytt städföretag kommer många olika företag att kontakta dig för att sälja på dig olika tjänster. Du kommer att kunna hitta mycket information på internet. Du kan även få hjälp av oss på Qleano när det kommer till att få nya kunder. Alla våra anslutna städföretag får även ta del av vår operatörsportal. I vår operatörsportal finns information och tips om hur du driver ditt städföretag på ett framgångsrikt sätt.

Över 100 anslutna städfirmor i hela landet
Lotus Cleaning Hayat, Lotus Cleaning

Qleano är en av Sveriges största förmedlare inom städning. Vilket för oss innebär en trygg relation! Vi får jobb från Qleano och utför uppdragen åt kunderna utan några bekymmer. Det känns som att vi får det serverat! Vi har samarbetat med Qleano från starten vilket givit oss på Lotus Cleaning möjlighet att utvecklas inom städyrket ,få inspiration och nya kunskaper. Vi ser fortsatt fram emot ett bra samarbete tillsammans.

Städgiganten Sergei, Städgiganten

Qleano är ett anmärkningsvärt företag med hög kvalitet på utfört arbete, god kundkontakt, snabba svar på förfrågningar, punktlighet och uppfyllande av sina löften. De är väldigt noggranna med att uppfylla kundens önskemål, vilket är en av många anledningar till vi uppskattar dem. Vi uttrycker vår uppriktiga tacksamhet för deras förtroende och ömsesidiga förståelse, för goda kontakter mellan våra företag. Vi är helt enkelt mycket nöjda med den kompetenta och professionella personalen i deras företag och kvaliteten på det utförda arbetet. Qleano är en lovande och pålitlig partner som vi gärna utvecklar vårt samarbete med.

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Vill du veta mer? Anmäl intresse!