Starta städ- eller flyttbolag

2020-02-17 Starta städ- eller flyttbolag

Starta städbolag eller flyttfirma

Funderar du på att starta ett städbolag? Vi har samlat några tips och råd om hur du kan komma igång med ett eget bolag.

Att starta ett företag för första gången är både läskigt och svårt. Vad gäller egentligen? Vart ska jag börja? Vad ska jag tänka på? Hur fungerar det med skatter och moms? Hur mycket kostar det?

Starta bolaget

Det första steget är att bestämma dig för vilken typ av företagsform du vill bedriva bolaget genom. Enskild firma, aktiebolag eller kanske till och med handelsbolag? Verksamt.se är en portal där du hittar det allra mesta som har med att starta ett bolag att göra. Du kan bland annat läsa om vilken bolagsform som passar dig bäst.

För att kunna bedriva egen verksamhet och sälja städ- eller flyttjänster behöver du vara registrerad för F-skatt och även vara momsregistrerad. Om du vill ha rådgivning och mer information om hur du startar bolag kan du gå in på Nyföretagarcentrums hemsida och hitta närmsta kontor. De brukar erbjuda gratis rådgivning och finns i hela Sverige.

Idag finns även andra alternativ för den som vill driva eget men inte har ett eget företag. Det går bland annat fakturera via olika frilanssidor.

Kom ihåg att olika tjänster kan kräva olika tillstånd. Ska du exempelvis jobba med flytthjälp kan du behöva trafiktillstånd för yrkestrafik. Sak- och ansvarsförsäkring rekommenderar vi alltid att teckna, om olyckan skulle vara framme.

När det kommer till Rut-avdraget för flytt- och städtjänster och hantering av detta finns all information du kan tänkas behöva på Skatteverkets hemsida.

Hitta kunder

Det viktigaste när det kommer till att starta en egen städfirma eller flyttfirma är att hitta nya kunder och göra de befintliga så nöjda att de vill anlita dig igen. Utan kunder har du ingen verksamhet. Det finns många olika sätt att hitta nya kunder på. Allt från Facebookannonsering till direktreklam via flyers eller genom att köpa förfrågningar via en offertsida. Något många rekommenderar är att experimentera mycket i början för att se vad som fungerar för dig. Det finns inget rätt eller fel sätt att göra det på utan olika saker fungerar för olika bolag och tjänster.

Genom att ansluta dig till Qleano får du också möjligheten till att få in nya kunder. Du binder inte upp dig på något och vi har inga fasta kostnader. Du ansöker om att bli en Qleanooperatör. När det sedan kommer in uppdrag inom flyttstädning eller flytthjälp som passar ditt bolag får du en förfrågan från oss. Du tackar själv ja eller nej till det utförda uppdraget.

Du kan ansöka om att få gå med som operatör till Qleano här.

allergi-stadning
Flyttbloggen
Allergistädning

Att leva med allergier kan vara en ständig kamp och orsaka obehag. Genom att tillämpa effektiva dammsugning tekniker och vidta…

varstada-tradgarden
Flyttbloggen
Vårstäda trädgården

När vintern ger vika för vårens värme är det dags att ge nytt liv åt din trädgård och förbereda den…

stada-koket
Flyttbloggen
Städa köket

Köket är hemmets hjärta, men det kan också locka till sig smuts, fett och oreda. Att hålla ditt kök gnistrande…

Ta-bort-rost-fran-cykel
Flyttbloggen
Ta bort rost från cykel

Att hålla din cykel i toppskick är viktigt, inte bara för dess utseende utan även för att säkerställa en smidig…

Över 40 000 utförda uppdrag i hela Sverige
Kundrecension - flyttstädning Malin
star star star star star

Bra service, lätta att få tag på och måna om att det skulle bli ett bra jobb. Kan varmt rekommendera!

Kundrecension - Flyttstädning Sofia
star star star star star

Otroligt bra bemötande! Trots sista minuten-förfrågan fixade de städningen med glänsande resultat. Rekommenderas varmt!

Kundrecension - flyttstädning Erik
star star star star star

Jag är väldigt nöjd med flytttjänsterna. Snabb offert per mail och smidig bokning.

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.