Flyttpackning

Packa inför flytten

Det finns sysslor som är mer eller mindre jobbiga att utföra när du ska flytta, och när det kommer till flyttpackning verkar åsikterna vara mer delade än vanligt. Vissa älskar det och ser flyttpackningen som en utmaning som ska genomföras så effektivt och välplanerat som möjligt, medan andra hatar det och inte kan få ordning på något. Packning är en konstform i sig men hur packar man på bästa sätt – och kan man lyckas att packa utan att skapa kaos?

Om du inte gillar att packa själv så kan du alltid få packhjälp vid flytt. Tillsammans med möbelflytt så blir packhjälpen ett väldigt smidigt upplägg för en flytt som kräver minimalt av dig. Om du ska flytta med barn så underlättar det mycket att ta hjälp med packningen. Det finns många flyttfirmor som packar och kan ge dig ett bra pris på flyttpackning. Många av flyttfirmorna lånar också ut packmaterial vid en flytt om du packar själv. Vad flyttpackning landar på för pris beror bland annat på hur mycket som ska packas. För att få ett pris på packningen så kan du fylla i vårt formulär på hemsidan så återkopplar vi till dig. 

Om du vill packa själv har vi samlat packtips för flytt i den här artikeln.

Rensa

Steg ett innan flyttpackningen drar igång är alltid att rensa. Sällan inser man hur mycket skräp som samlas på alla tänkbara ställen, som när man flyttpackar. Gå igenom vad du faktiskt använder och behöver innan du köper på dig flyttkartonger och börjar packa. Fråga dig själv vad du har plats med och om du har användning för dina saker – annars gör du dig av med dem. Har du tur kanske du till och med kan tjäna en hacka genom att sälja gamla saker på andrahandsmarknaden. 

Planera

Planera packningen efter hur du kommer att packa upp. Många saker sker naturligt, det du har mest användning för packar du ner sist, och kommer således packa upp först när du väl flyttat in. Men det finns många andra tips och tricks som underlättar packningen och därmed gör flytten mycket smidigare. 

Avsätt tid

Det tar tid att flytta, även när det gäller ett mindre bohag, så bered dig på att avsätta tid för flytten. Det kräver planering, ansträngning och tid för att få till de olika momenten, som flyttstädning och packning. Ofta är det bra att börja i mindre skala och förbereda flytten dagar (eller till och med veckor) innan den äger rum. Man kan till exempel börja med att packa ner de saker som man inte har användning för och sedan fortsätta packa lite varje dag. På flyttdagen behövs då bara det sista packas ner innan flyttlasset går.

Här kommer några av våra bästa tips:

Flyttpacka i flyttkartonger

Det låter kanske som en enkel sak, men att packa hela sitt bohag i samma typ av kartonger gör det så mycket lättare att förvara och transportera sina ägodelar. Använd inte soppåsar, ikeapåsar eller liknande – du kommer tacka oss i efterhand. 

Packa inte för tungt

Det kan både skada din rygg och göra att flyttkartongerna går sönder.

Märk flyttkartongerna 

Detta underlättar uppackningen avsevärt. Du kan själv välja om det är bättre att sortera efter innehåll, vilket rum sakerna ska vara i nya bostaden osv. En bra idé är att alltid spara belysning och städmaterial till sist – det kommer du behöva ha tillgång till!

Var försiktig

Respektera dina ägodelar, det är aldrig kul att komma fram till nya boendet och inse att favoritvasen från mormor har gått sönder. Ömtåliga material som glas och porslin måste skyddas innan det förpackas. Många använder tidningspapper, som är billigt och fyller sin funktion, men som vi nämnt tidigare kan trycksvärtan ge märken. Då kan det vara bättre att få hjälp av en flyttmästare eller göra research först!

Planera packningen väl

Som nämnt ovan, planera packningen innan du sätter igång. En normalstor flytt kan ta flera dagar att genomföra och ofta börjar man lite i taget innan själva flyttdagen är kommen. Det är inte roligt att behöva leta runt bland alla lådor för att hitta något man inte trodde sig behöva.

Unna dig

Det är ansträngande att flytta – unna dig själv något trevligt när allt är klart. Middag i nya hemmet eller bjud över vänner på en drink. Det förtjänar du!

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.

Våra tjänster

STRÅLANDE!
Ditt meddelande är mottaget och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet.

Kostnadsfri offert inom 1 minut Svar direkt via mail eller sms.