Nyheter
 • Ge bort en julklapp

  Nu är det jul igen…

  2016 är har varit ett händelserikt år för oss och omvärlden. För vissa kommer julen med en känsla av ångest och alla har det tyvärr inte lika lätt. Vi och våra medarbetare tog ett gemensamt beslut att dela ut matkassar till behövande istället för julklappar och prylar som hamnar i en byrålåda.

  Att köpa tjänster och upplevelser blir allt vanligare och är något som väldigt ofta uppskattas av mottagaren. Här är några snabba tips på uppskattade upplevelser eller tjänster att ge bort till nära och kära:

  Storstädning – Sparar både tid och energi....

  Läs mer
 • Ingen vill jobba som städare

   

  För ett par dagar sedan publiceras en debattartikel där städföretagaren Rose-Marie Stedt Johansson beskrev utmaningen i att ingen tycks vilja ha ett enklare jobb. Samtidigt pratas det om vikten av att Sverige behöver fler enkla jobb samtidigt som efterfrågan hos kunderna hela tiden ökar på RUT-tjänster.

  Trots att företaget har kollektivavtal med tillhörande tjänstepension och försäkringar samtidigt som man givit möjligheten till heltid, deltid och sommarvikariat så har man inte lyckats hitta nya medarbetare. Responsen har varit att man tycker att det är “pinsamt&#...

  Läs mer
 • Magasinering Stockholm – en månad gratis med Qleano och Boxgard

  Varje månad utför vi många hundra flyttstädningar runtom i hela landet. I vårt uppdrag att förenkla för dig i din vardag söker vi ständigt nya samarbeten. För ett tag sedan sprang vi på ett intressant bolag med en tjänst som verkligen underlättar vardagen för dig som kund. Genom att boka flyttstädning via oss får du nu en månads gratis magasinering via Boxgards nya smarta tjänst!

  Magasinering i Stockholm

  Boxgard hjälper dig som bor i Stockholm med magsinering på ett innovativt och enkelt sätt. Då man såg att många traditionella företag inom magasinering höll höga priser och ändå lät ...

  Läs mer
 • Nu hjälper Qleano Renthia med flyttstädning

  Qleano samarbetar med Renthia!

  Renthia är en aktör som hjälper dig med att hyra ut din bostad i andrahand. På deras hemsida kan du kostnadsfritt lista din lägenhet för uthyrning om du är hyresvärd och du kan hitta en bostad att hyra i Göteborg, Malmö och Stockholm och många fler städer på ett enkelt, tryggt och säkert sätt om du söker bostad.

  Vi på Qleano är superglada och stolta över att få hjälpa Renthias kunder med flyttstädningen av de bostäder som hyrs ut i andrahand. På så sätt kan vi underlätta flyttprocessen och vardagen för ännu fler människor. Genom att låta en tredj...

  Läs mer
 • Enklare och tryggare andrahandsuthyrning med Qasa

  Vi på Qleano tror på en enklare vardag där du får hjälp med det du behöver, när du du behöver det. Därför är vi superglada över att kunna presentera ett samarbete med Qasa – en aktör som vänder upp och ned på bostadsmarknaden genom att förenkla uthyrning av bostäder i andra hand. Qasa hjälper dig hela vägen från första tanke på andrahandsuthyrning via avtalsskrivning ända till utflytt.

  Vi på Qleano ger Qasas alla kunder 20% rabatt på flyttstädning. Som ett exempel, vid en flyttstädning för 1850 kr efter Rut får du 370 kr rabatt. Vi kan städa vid inflytt, utflytt eller vid båda ti...

  Läs mer
 • 7 tips vid din städbesiktning

  Genom vår långa erfarenhet av städtjänster i hemmet och våra många utföra flyttstädningar och hemstädningar har vi samlat på oss en stor erfarenhet när det kommer till städbesiktningar. Vi har blivit besiktigade och vi har besiktigat. Vi har blivit friade och blivit fällda. Oavsett om du flyttar ut eller in i en bostad, städar själv eller väljer att anlita någon för hjälp med städningen kan det vara bra att känna till hur du gör en städbesiktning. Det kan också vara bra att känna till vad hyresvärdar tittar efter när genomför sin besiktning om du väljer att städa själv.

  Här har vi lista...

  Läs mer
 • Snart släpper vi Qleanoappen!

  Hej vänner!

  Vi gillar att jobba nära våra kunder och har under de senaste månaderna jobbat intensivt för att kunna erbjuda ett digitalt alternativ för dig som vill köpa städning snabbt, tryggt och enkelt då det var något som efterfrågades av många. Nu börjar vi närma oss release av den första versionen av Qleanoappen och vi har som mål att du ska kunna ladda ner vår app för iPhone och Androidtelefoner inom kort.

  I vår städapp kommer du bland annat att kunna: Få ett fast pris på och boka in din hemstädning och flyttstädning uppdrag Betygsätta och se rating på det bolag du vill an...

  Läs mer
 • Hur väljer man rätt städbolag?

  Sedan 2011 har vi jobbat med att koppla ihop dig som vill beställa städning till hemmet med utförare och leverantörer av bland annat hemstädning, flyttstädning och storstädning.

  I dagsläget har vi över 60 aktiva samarbetspartners och leverantörer som tillsammans täcker de flesta orter i vårt avlånga land. Oavsett om du väljer att anlita ett städbolag via oss på Qleano eller om du väljer att gå direkt till en städfirma vill vi här dela med oss av lite tips på vad du som kan vara bra att tänka på inför ditt val.

  1. Vad är viktigt för dig?

  För vissa är det viktigaste att städbola...

  Läs mer
 • Vad kostar hemstädning egentligen?

  Nu är äntligen 2016 igång på riktigt och det är dags att leva upp till alla de nyårslöften du satt upp. Här på Qlenaokontoret har löften om Svenska Klassiker varvats med fler resor och nyttigare kost.

  Oavsett om ditt nyårslöfte handlar om att träna mer, lägga mer tid på vänner och familj, resa och upptäcka fler platser eller att ta bättre hand om dig själv brukar vi ganska lätt bli begränsade av (nåja, skylla på) bristen av tid och kanske också pengar. De vardagliga sysslorna flyter emellan samtidigt som dagarna och vanorna inte förändrats nämnvärt från föregående år. Allt är sig lik...

  Läs mer
 • Vad händer med Rut-avdraget 2016?

  Vad händer med Rut-avdraget 2016?

  Vi har märkt att vi fått många frågor om vad som händer med Rut-avdraget efter årsskiftet och många av våra kunder har varit oroliga för att Rut-avdraget ska försvinna helt. Förtydligande: Rut-avdraget kommer finnas kvar efter årsskiftet. Dock så kommer maxtaket för vad du kan Ruta sänkas från 50 000 kr/år till 25 000 kr/år.

  Här kommer en kort sammanfattning från Skatteverket kring de förändringar som görs avseende Rut-avdraget från och med januari 2016.

  Det maximala avdraget för Rutarbete halveras till 25 00 kr (50 000 kr) för personer som...

  Läs mer
Bli kontaktad